Distriktskonferencen er afholdt

Distriktskonferencen 5. november 2022

Distriktskonferencen blev afholdt på Rungstedgård i rammer, som fungerede perfekt.

Lokaler, som passede utrolig godt til formålet med center til forplejning omgivet af House of Friendship og direkte afgang til den store sal samt isoleret fra hotellets andre gæster.

Konferencen var bygget op omkring Rotary’s mærkesager: End Polio Now, udvekslingsstudenter, Foundation og frivillighed.

Lena Mjerskaug, RI Director Zone 18 indledte konferencen med hendes egen tilgang til Rotary arbejdet – dejligt afslappet og muntert indlæg.

Tidligere udvekslingsstudent Mathias Glahn fortalte om Rotary’s betydning for hans uddannelses- og karrieremæssige plan. En ung mand, som har været åben overfor de muligheder en ungdomsudveksling har givet ham og som han har udnyttet. En fortælling, som gav os åndenød og som igen og igen fik os til at støtte fuldt og helt op om Ungdomsudvekslingsprogrammet.

Patrizia Venturelli Christensen havde inviteret Professor fra Syddansk Universitet Christine Stabell Benn til at komme og fortælle om polio vaccinens uspecifikke effekter og om post polio. Det var så spændende, at vi kunne have brugt den dobbelte tid på indlægget.

Mette Vind var præsident i Holte Rotary Klub sidste klub-år, hvor de i sommer afholdt Holtedagen med stor succes og hvor støtten gik til udsatte børn i Holte. PR-arbejdet fungerede og klubben har fået flotte tilbagemeldinger.

Jørgen Rasch, Furesø Rotary Klub var med i en gruppe medlemmer af klubben, som i forbindelse med Ukrainekrigen satte sig for at hjælpe. Widex-huset i Værløse blev i løbet af kort tid omdannet til et hjem for Ukrainere, som er fordrevet fra deres hjem. Huset blev indrettet til 15 ”lejligheder” og fælles rum, stuer, køkken, badeværelser, ”vaskeri”. Klubben brugte weekender på at indsamle og hente møbler, som var doneret af private og firmaer, som gav madrasser, dyner m.m. Widex familien bekostede istandsættelsen af lokalerne.

Efter frokost var temaet – Frivillighed

Martha Ahlmann, Direktør i Red Barnet – fortalte meget medrivende om det store arbejde Red Barnets 2000 frivillige medarbejdere udfører. Deres program spænder over specialiseret rådgivning af børn og unge om digitale krænkelser, vold og mobning til frivilligt sociale aktiviteter over hele landet. Red Barnet har 50 lokalforeninger. 

Henrik Knaack, Adm. Direktør og Nina Amdi, Udrykningsleder fra Dyreværnet sluttede konferencen med at fortælle om foreningens store arbejde med deres vision om at ”Alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem”. Billeder afslørede, hvilket stort arbejde foreningen og dens frivillige medarbejdere udfører hver eneste dag.

Guvernør Jakob Volther takkede for det fine fremmøde og glædede sig til at se, de medlemmer, som havde meldt sig til aftenarrangementet.

En dejlig aften med lækker mad og vin og underholdning af tryllekunstner Dennis Beokow som fik os til at sidde tilbage med åben mund og tænke ”Hvordan i al verden bar han sig ad”???

Under middagen spillede en pianist hyggelig musik og han fortsatte med dansetoner til de danselystne medlemmer, som fortsatte til kl. 01.

En dejlig dag med tankevækkende indlæg, socialt samvær i pauserne og besøg i et meget varieret House of Friendship og som punktum en herlig aften.