Månedens inspiration til projekter

Assens Rotary klub var på kultur tur til Litauen

Assens Rotary klub var på kultur tur til Litauen i efteråret 2017 og mødte Kiborg, der er krigsveteran fra krigen i Ukraine. Han mistede begge hænder under et russisk angreb. Han hjælper nu med at finde familier der trænger til økonomisk hjælp. Det kan være den enlige mor hvis mand blev dræbt under angrebene, eller familien hvor faderen ikke længere kan forsørge sin familie efter de skader han pådrog sig.

Historierne der blev fortalt gik lige til hjertet, og ingen var i tvivl om at her skulle hjælpes. Assens Rotary klub søgte om tilskud fra Rotary Danmarks Hjælpefond og District Grant så der kunne sendes penge til Kiborg, der kvitterede med billder, der viser familiernes taknemmelighed.

Din klub kan også være med til at gøre en forskel

Du finder ansøgningsskemaet til Hjælpefonden ved at klikke på denne tekst

Siden 1. juli har Rotary Danmarks Hjælpefond anvendt elektronisk ansøgningsskema, som klubberne har taget godt imod. Ved at udfylde ansøgningsskemaet har klubben besvaret alle de spørgsmål Hjælpefonden har brug for i vurderingen om det ansøgte beløb kan bevilges. Det sparer megen unødig tid når eventuelle manglende oplysninger skal indhentes efterfølgende.

Rotary Danmarks Hjælpefond har for Rotaryåret 2018-19 budgetteret med 1.580.000 kr. til rådighed til udbetaling til projekter. Der er pr. 1.august modtaget 25 ansøgninger, hvoraf 16 er bevilget, der samlet har fået bevilget 371.000 kr.

Hvis du er i tvivl, er du altid meget velkommen til at kontakte dit distrikts repræsentant på nedenstående mailadresser

D1440: Jan Brink                                 dg1440-1314 (at) rotary.dk

D1450: Willi Weber                              wweber (at) stofanet.dk