Månedens inspiration til projekter

FERIE

Nu går Hjælpefonden på en velfortjent ”ferie”.

Rotary Danmarks Hjælpefonds regnskabsår løber fra 1.5. til 30.4. I dette Rotaryår har Hjælpefonden været privilegeret ved, at der er kommet flere penge i kassen end forventet.

Der var budgetteret med bevillinger for. 1.580.000 kr. Men gennem flere tilbagebetalinger fra bevillinger end forventet fra det foregående år og ekstra indtægt via indsamlingsboksen i Københavns lufthaven har det samlet betydet, at der er bevilget i alt 1.810.623 kr.

Der blev i indeværende regnskabsår fremsendt 109 ansøgninger, hvoraf 26 fik afslag, da ansøgningerne var udenfor bevillingsrammen. Den sidste ansøgning kom få dage før regnskabsårets afslutning og fik en bevilling på det ansøgte beløb. Således har der ikke i år været behov for at melde at nu er kassen tom.

Ansøgningerne har været af vidt forskellig karakter og afspejler klubbernes mangfoldighed og interesse for at hjælpe enten lokalt eller internationalt – småt eller stort. Alle projekter har dog det til fælles, at de fortæller at rotarianere ønsker at hjælpe de, der har brug for en håndsrækning.

Det er besluttet, at der ikke vurderes på ansøgninger modtaget efter regnskabsårets afslutning, men at der atter er åben for ansøgninger fra 1. juli i forbindelse med starten på et nyt Rotaryår. Eventuelle ansøgninger i den mellemliggende periode vil blive opfordret til at genfremsende efter 1. juli.

Hjælpefonden er tilbage fra ”ferie” den 1. juli, hvor sparegrisen atter er fyldt op og vi er klar til at modtage din ansøgning. Du finder den elektroniske ansøgning på www.rotary.dk under Hjælpefonden i den blå bjælke.