At køre motorcykel - et af livets sande højdepunkter.

At køre motorcykel - et af livets sande højdepunkter.

 

Hvad er mere skønt end at glæde sig til en stor oplevelse. Den dag hvor man endnu en gang skal opnå en af livets store nydelser.

 

I tiden op til det det skal ske, ja da kredser tankerne – og tiden bliver ganske lang. Remedierne og udstyr tjekkes, beklædningen afprøves en ekstra gang, og selv brillerne får en ekstra tur.

 

Endelig – endelig oprinder dagen. Søvn bliver der ikke meget af  – også åndeligt skal man gøre sig klar. Så man er tidligt ude af sengen.

 

Og så i gang – hver eneste lille punkt skal nøje studeres – røres, gnides og gøres blank. - Ikke en plet må kunne ses.

 

Det er med nogen nervøsitet – og en kraftig dirren at der tages fat. Det er jo tungt – små 300 kilo skal der flyttes med. Det er ikke så let, men man ved jo hvilken nydelse der venter. Det gir uanede kræfter.

 

Så endelig – nu er man klar – både BMW’en og jeg. Vi står udenfor i den gryende sol.  Det er blevet forår – med tid til den første tur i år.

 

Med en del nervøsitet drejes nøglen – starter den nu første gang – ja sørme – først ganske langsomt, men hurtigt tager den fat. Den dybe lyd af den kraftige maskine giver knurren i maven, som var man ganske ung.

 

Op på maskinen, give en ordentlig gang gas – sikke en lyd – pragtfuld – og så af sted ud i det danske forår.

 

Følelsen er fantastisk. Det at have total kontrol over de mægtige kræfter, det at føle sig ét med maskinen.

 

Og hurtigt går det – på vej til nye oplevelser i Rotary regi. Og helt andre oplevelser end man er vant til ved det ugentlige Rotary møde.

 

Også denne gang være sammen med en stor gruppe Rotarianere fra hele Norden, alle på motorcykel. Det er samvær i Rotary ånden med herlige mennesker der har samme interesse som én selv.

 

Hvert år går turen til et af IFMR (International Fellowship of Motorcycling Rotarians) møderne i hele Norden, eller en af de mange lokale ture i Danmark.

 

IFMR arrangerer årligt mindst 2 internationale ture i eet af medlemslandene  (Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark), hvor der mødes mere end 100 rotarianere til fællesture, virksomhedsbesøg, samt kammeratlig samvær. Og ikke mindst ”sparke dæk”, da alle har samme interesse – motorcyklen.

 

Desuden arrangeres der 8 til 10 ture i Danmark om året, rundt i hele landet og med nye spændende oplevelser og rart samvær med Rotary kammeraterne.

 

Det er en helt anden måde at mærke Rotary ånden på. Her suser man land og rige rundt på motorcykel og er sammen med herlige ligesindede rotarianere – og har en fælles oplevelse sammen. Det at mødes med de mange rotarianere hvert sommer, giver en stor glæde og knytter os sammen i nye venskaber.

Der skabes mange Rotary venskabsbånd i IFMR, der gerne munder ud i fællesture i hele Europa og USA.

 

Gennem årerne har jeg deltaget i mange fine ture og fået mange nye Rotary venskaber – se det er hvad jeg kalder en ægte Rotary oplevelse.

 

Kører du selv på motorcykel, kan du læse mere på IFMRs hjemmeside:

https://www.ifmr-norden.org

 

Med venlig hilsen

Finn Kjær Hansen
Greve Rotary Klub