Nyt fra guvernøren om Udveksling-Rotex-Fellowship-Kommunikation- polio end.

Venskab – Udveksling – Aktivitet - Vidensdeling

Fellowship – People of Action

 

Kære Rotarianere

Hermed ønsker jeg alle distriktets klubber og medlemmer et Rigtig godt Nytår. Jeg håber året vil bringe jer sundhed og gode oplevelser, som vil berige jeres liv.

Et mundheld siger, at ”julen varer lige til påske”. Men for mange af os danskere er det tradition, at det er Hellig Tre Kongers dag den 6. januar, hvor vi bærer julen ud og pakker julestadsen væk til næste år. Således skete det også hos os. Juletræets grene var med sin pynt begyndt at tyngde voldsomt nedad. Grannålene lå tæt under træet på det gamle juletræstæppe. Det var ellers sådan et smukt træ, da det blev hentet den 23. december hos en god ven fra Rødby Rotary Klub. Igen i år havde han nøje udvalgt et fint træ til os. Hvor er det dejligt med venskab og netværk gennem Rotary.

Det har jeg i sandhed oplevet mange gange under mine besøg i Rotary klubberne i Distrikt 1480. De mange gode Rotary historier, som med begejstring er blevet fremført ved guvernørbesøgene vidner om, at det er samarbejdet, netværket, vidensdelingen og venskaberne, der er de stærke bærende værdier og kræfter, som kitter os sammen i klubberne. Derfor vil denne måneds guvernørbrev bestå af fine, personlige beretninger om netop de værdier.

Fellowship

Rotary Fellowships er internationale grupper, som via deres passion og interesser for et område, deler viden og arrangerer oplevelser sammen. 88 Fellowships kan I finde på vores hjemmeside. Der er næsten et tilbud til alle. Her et meget lille udpluk af emner: Fugle – Fitness – Metalhead - Patchwork - Singles – Vin – Ridning.

I dette månedsbrev vil I finde 2 personlige gode beretninger om glæden ved at være medlem af International Fellowships of  Motorcykling, IFMR og International Golfing Fellowship of Rotary, IFGR.

Drevet af interesse, vil I også kunne læse om Danmarks Mesterskabet i Rotary golf, der for 6. år i træk afholdes i Korsør.

People of Action

Målet med People og Action kampagnen er at styrke det offentlige billede af vores Rotary organisation.

At vise visuelt, at vi handler og samarbejder. Vise at vi gør en aktiv indsats i vores lokalsamfund og ude i verden, som har til formål at forbedre livsvilkår og muligheder og give mennesker et bedre liv.

Faxe Rotary Klubs beretning fra deres projekt i Gambia er et flot eksempel på en People of Action indsats, som de visuelt har delt med deres lokalpresse og her i månedens brev deler med os.

Synlighed og kommunikation

Vi er nået mere end halvvejs igennem Rotary året og har vi nået de mål, som vi satte os?

Et af mine mål var synlighed koblet op på verdenspræsident Barry Rassins budskab om i højere grad at gøre brug af de sociale medier. Her er det min oplevelse, at klubberne i Distrikt 1480 er blevet rigtig gode til at benytte de ”gratis” kommunikationsmuligheder.

For at give os medlemmer en endnu dybere indsigt i hvad god kommunikation er, kan jeg anbefale, at I tilmelder jer til PR og Membership seminariet den 25. februar 2019 på Roskilde Universitet Center med oplæg fra Karsten Pedersen, lektor i kommunikation.

RLI – vidensdeling og uddannelse

Når I læser dette månedsbrev sidder 24 aktive rotarianer på deres første kursus dag i ”Rotary Leadership Institute, RLI, der starter den 19. januar 2019. Tilmeldingen har været så stor og hurtig i år, at der står 5 på venteliste. En stor tak til alle tidligere og nuværende undervisere, fordi I har gjort RLI til en stor succes i distrikt 1480.

Hvis du har brug for mere viden om kurset er meget du velkommen til at kontakte Philip Green, der er nuværende formand og leder for RLI.

Indstilling af guvernør til 2021/2022  og tema for året 2019/2020

Hermed vil jeg minde klubberne om, at ansøgningsfristen for at indsende ansøgninger til guvernørposten i Rotary året 2021/2022 først udløber den 31. januar 2019. Ansøgninger er fortsat meget velkomne.

 

Lige i øjeblikket er vores guvernør elect Steffen Wied på guvernørskole i San Diego, hvor næste års verdenspræsident Mark Daniel Malony fra Alabama i USA netop har offentliggjort sit tema ”Rotary Connects the World”.

De gode Rotary historier, se de øvrige indlæg om golf og motorcykel kørsel - Rigtig god læselyst.

 

De bedste hilsener

Gudde Södergren

Distrikts Guvernør 1480