Golf i rotary regi - Ole Linnemann-Smidt fortæller om glæden ved golf

Jeg blev medlem i Round Table i 1969 og senere af Rotary i 1983 og jeg har været glad for de alle de mange år. I Round Table gjorde vi dengang meget ud af rejser til Norge, Sverige og Tyskland og besøgte og modtag genbesøg fra venskabsklubber eller nr. klubber - altså klubber med samme klubnummer som vores egen klub. Det skabte for fleres vedkommende varige venskaber. 

I Rotary har den side af aktiviteterne ligget forholdsvis stille i forhold til de mange andre opgaver, som min klub i Sorø har pataget sig gennem tiden. Internationalt  har det mest været med store projekter med Polio Plus, hvor flere medlemmer var i Indien og med støtteprojekter andre steder i verden, som fx at udstyre og sende en ambulance til Afrika. Jeg har selv gennem tiden haft de fleste poster i diverse bestyrelser og med tiden oplever man også gentagelser, som får nogen til at finde medlemsskabet lidt for trivielt og som derfor forlader os. 

Da jeg fyldte 70 år for 8 år siden trappede jeg ned arbejdsmæssigt og begyndte at spille golf – et spil, som har fået godt tag i mig. Efter et års tid fandt jeg ved et tilfælde ud af, at der i Rotary var et golf-fellowship  kaldet IGFR  (International Golfing Fellowship of Rotary). EGFR er den europæiske del af IGFR, hvor jeg  er udpeget som repræsentant for Danmark. Der arrangeres Nationale mesterskaber, Nordiske mesterskaber , europæiske mesterskaber og verdensmesterskaber i Rotary. Det lyder af meget – og er det også, men til beroligelse arrangeres det for medlemmer med helt almindelige klubhandicaps, hvor eliten absolut udgør et mindretal. Der arrangeres golf for spillende ledsagere og  ture for ikke spillende ledsagere. 

På rejserne rundt i landene bliver vi ofte modtaget på rådhuset og der arrangeres mange forskellige events, som man ikke ville have mulighed for at opleve, hvis man kom som almindelig turist. For ikke at nævne, at de baner vi spiller er fremragende og bliver sat op til vores turneringer.

 

Jeg har hidtil deltaget i turneringer på et par gange om året – udover det nu traditionelle DM, som holdes i Korsør d. 29 maj i år (se www.rotarygolf.dk). Desværre er det samtidigt med WM, se nedenfor.

 

Da jeg stort set altid rejser alene, har det været meget værdifuldt for mig at tage steder hen i verden, hvor man møder rotarianere, der spiller golf. Efter et par ture er gensynsglæden stor og det sociale udbytte derfor også stort. Jeg har deltaget i turneringer i Sverrig, Tyskland , Tyrkiet, Spanien, Portugal, Slovakiet, Italien, Brügge i Belgien ,Estland, Litauen og Victoria i Canada på Vancouver Island. Jeg har fået en betydelig vennekreds, som alle glæder sig til at mødes igen og igen. 

 

Nogen af os kommer en dag i forvejen for at spille en opvarmningsrunde og for mig er det herligt at vide, at jeg traditionsmæssigt spiller den runde med Paul Street fra Australien, Kari Mäkinen fra Finland og Sandy Mitchell fra Scotland. I år spilles det 56. åbne World Championship  Hamborg i ugen før Convention fra d. 26-31 maj og det  45. åbne  EM på de Tenerife  fra d.7-12 oktober. Sewww.rotary.golf, hvor alle oplysninger om de kommende turneringer findes, herunder hotelmuligheder, program etc.

 

Snyd ikke Jer selv for de fantastiske steder og golfoplevelser det er at deltage. Uanset hcp. bliver man modtaget med åbne arme og er med til at bringe den gode rotaryånd ud i verden. Overskud fra arrangementerne går til diverse gode lokale  formål efter værtsklubbens bestemmelse. 

 

Man skal selvfølgelig være medlem af Rotary for at deltage i selve mesterskaberne og allerede af den grund forbliver jeg medlem i Rotary til jeg ikke længere kan svinge  en golfkølle.

Dette lille indlæg handler om golf, men der er mange andre FELLOWSHIPS i Rotary, som I med andre interesser kan deltage i med ligeså stort udbytte. Det er bare med at komme i gang.

 

………………………………………..

 

Med venlig hilsen

Ole Linnemann-Schmidt

Advokat (H)

 

mail_logo