”I fællesskab kan vi også løfte”

Rotary klubber fra Distrikt 1470 og 1480 fandt sammen om at sponsere fire legepladser

Rotary klubber fra Distrikt 1470 og 1480 fandt sammen om at sponsere fire legepladser til grønlandske bygder. Samarbejdet på tværs af distriktsgrænsen mellem klubber i Distrikt 1470 og Distrikt 1480 har resulteret i anlæg af i alt fire legepladser i Sydgrønland bliver fuldbragt til foråret, når den sidste af de fire legepladser bliver etableret i bygden Alluitsup Paa i Kujalleq Kommune.

”I fællesskab kan vi også løfte” – rotaryklubber fra
nabodistrikterne 1470 og 1480 fandt sammen om at
sponsere fire legepladser til grønlandske bygder

Samarbejde på tværs af distriktsgrænsen mellem flere Rotary klubber i Distrikt 1470 og en klub i Distrikt 1480 om anlæg af legepladser i bygder i Sydgrønland bliver fuldbragt til foråret, når den sidste af i alt fire legepladser bliver etableret i bygden Alluitsup Paa i Kujalleq Kommune.

Legepladsmateriellet fra en producent i Danmark blev afskibet i oktober 2020 og venter nu på, at frosten tillader opsætningen, fortæller civilingeniør, Ph.D. Hans Janus fra Hørsholm Rotary Klub, der er formand for arbejdsgruppen bag projektet.

For nogle år siden stod Hans Janus også i spidsen for et lignende legepladsprojekt i Nordvestgrønland, sponseret af klubber i D-1470, ligeledes med fire legepladser.
Den fjerde og sidste legeplads i den sydgrønlandske kommune er budgetteret til ca. 65.000 kr. I 2018-19 blev de første tre legepladser anlagt i bygderne Aappilattoq, Narsaq og Eqalugaarsuit. Det var for en pris af ca. 180.000 kr.

Foruden Hørsholm Rk omfatter sponsorgruppen Humlebæk-Nivå Rotary Klub, Nuuk Rotary Klub og fra D-1480 Rotary E-Club One of Denmark.

Arealet, hvor legepladsen skal etableres, er stillet til rådighed af Kujalleq Kommune, som også har påtaget sig monteringen med hjælp fra lokale frivillige.
Og rederiet Royal Arctic Line har sponsoreret en væsentlig del af fragten til Grønland, fortæller Hans Janus.
Alle otte legepladser støttet af Rotary Danmarks Hjælpefond
De første fire af de i alt otte legepladser blev anlagt i 2015-17 i bygderne Ukkussissat, Tasiusaq, Nuugaatsiaq og Niaqornaarsuk i Avannaata Kommune i det nordvestlige Grønland for et samlet beløb på ca. 240.000 kr.
(Legepladsen i Nuugaatsaiq blev ødelagt, da området i sommeren 2018 ramtes af en flodbølge, men er opført et andet sted for kommunens regning. Flere af indbyggerne mistede livet ved flodbølgen).
De to projekter på i alt otte legepladser har begge modtaget støtte af Rotary Danmarks Hjælpefond.

Hans Mørk Janus, Hørsholm Rotary Klub

HM Janus