Indstilling af Distriktsguvernør 2026-2027

Indstilling af Distriktsguvernør 2026-2027

Hermed indkaldes kandidater til funktionen som guvernør i Distrikt 1470 for Rotary året 2026-2027. En funktion, der på alle måder giver mulighed for at være med til at tegne linjen i Rotary.
Klubbens indstilling skal være mig i hænde senest den 11. november 2023. Derefter afholdes samtaler med nomineringskomiteen, der vælger Distriktsguvernøren.

Den kommende guvernør benævnes Distriktsguvernør Nominee Designate (DGND) og indtræder i Distriktsledelsen. Der er planlagt en grundig uddannelse inden tiltrædelsen i juli 2026.

TIDSFORLØB
Fra 1. juli 2024 ændres titlen til Distriktsguvernør Nominee (DGN) og i løbet af Rotary året gennemgås det danske introduktionskursus for DGN og ligeledes Zonens Governors-Nominee Training Seminar (GoNTS), der afholdes i forbindelse med Zone Institute. En god træning, hvor DGN tidligt møder de fire øvrige danske DGN’er og på Zonens seminar møder alle DGN’er fra Zone 17&18 (Norden og Central & Østeuropa).

Fra 1. juli 2025 ændres titlen til Distriktsguvernør Elect (DGE) og dette er det egentlige forberedelsesår. Som DGE indtræder man i Rotary Danmarks bestyrelse.

I efteråret gennemgås Zonens Governors-Elect Training Seminar (GETS) i Europa og i januar Rotary International Assembly, der afholdes i USA med deltagelse af alle ca. 550 DGN’er fra hele Verden. Forberedelserne afsluttes med deltagelse i Rotary International Convention i juni 2026, der afholdes i Taipei, Taiwan. Deltagelse i ovennævnte er med partner.

Sammen med Distriktsledelsen og Uddannelsesudvalget varetager DGE træning af klubbernes præsident electer i Pre President Elect Training Seminar (PrePETS) samt i President Elect Training Seminar (PETS) og Instruktionsmødet.

Året afsluttes med Guvernørskiftemødet i juni.

Pr. 1. juli 2026 tiltræder man som Distriktsguvernør (DG) 2026-2027.

Fra 1. juli 2027 ændres titlen til Immediate Past Distriktsguvernør (IPDG), der i dette år forsat er med i Distriktsledelsen.

Udgifterne til deltagelse i de obligatoriske uddannelsesaktiviteter for nye guvernører afholdes af Rotary.

KVALIFIKATIONER
Det er nødvendigt, at kandidaten

  • ved tiltrædelsen 1. juli 2026 har syv års anciennitet som rotarianer.
  • ved nomineringen har været Klubpræsident i et fuldt Rotary år.
  • kan lægge de fornødne kræfter og den fornødne tid i opgaven.
  • har ført en vandel, der lever op til Rotarys etiske krav (jfr. erklæring herom).

INDSTILLING
Klubbens indstilling skal indeholde

  • kandidatens navn og medlemsnummer.
  • navnet på den indstillende klub.
  • kandidatens CV omfattende aktiviteter både inden for og uden for Rotary.

Indstillingen skal vedtages på et ordinært klubmøde, underskrives af klubbens præsident og sekretær, og sendes til undertegnede senest den 11. november 2023 på mail: dg1470-2324 (at) rotary.dk

Jeg ser frem til klubbernes indstilling af vores kommende Distriktsguvernør for 2026-2027, og besvarer gerne spørgsmål vedr. guvernørarbejdet og indstillingsproceduren.

Thomas Salil Knudsen
Distriktsguvernør 2023-2024

Referencer:

Distrikt 1470, vedtægternes §5, nominering og valg af guvernør

  • RI Bylaws Article 12, Nominations and Elections for Governors
  • RI Bylaws Article 13, Conduct and Review of Elections
  • RI Bylaws Article 16, Governors.