Distrikt 1470, Iværksætterpris 2016

Igen i år kan distriktet uddele en pris, til det bedste iværksætter team, indstillet af de klubber, som har kåret iværksættere selv

Jeg vil gerne opfordre alle klubber til i året 2016/17 at gå ind i det, og finde jeres bud på en iværksætter vinder, så feltet bliver endnu større næste år.

Årets pris er af et enigt dommerpanel gået til: LinkAiders, der har skabt et system, som i naturkatastrofe situationer – dem er der 350 af om året – kan medvirke til at sikre det afgørende overblik. Systemet er udviklet af de to grundlæggere Pernille Skjødt og Ida Stougaard, begge civilingeniører. De har sammen udviklet Reachi systemet, som ved naturkatastrofer kan yde en enestående hurtig og livgivende støtte til den nødvendige krisekommunikation. Systemet er 85 % hurtigere end andre kendte procedurer, og består af bærbare rapporteringsenheder, som anvender en radio teknologi Mesh.

Systemet sikrer en effektiv kommunikation ved katastrofe håndtering og giver dermed en væsentlig omkostningsoptimering –  så vi får meget mere ud af de hjælpe kroner, der anvendes.Systemet testes i samarbejde med Røde kors i Filippinerne.

LinkAiders er indstillet af København Grundtvig Rotary. Prisen er doneret af Maj Bank.