Nyt fra Veteranudvalget

Et af de mange fantastiske projekter som vi har i Rotary er støtten til Veteraners børn. Der er rigtig megen aktivitet her og ved støttekoncerten til fordel for grønlandske børn i marts måned, havde Søllerød Rotary Klub støttet veteranbørn med billetter, og børnene har udtrykt en stor tak til klubben, for en dejlig oplevelse.

Veteranudvalget har udarbejdet et Idekatalog som allerede er blevet benyttet af flere klubber. Der var 10 (nu 9) gode vetranbørneprojekter som kan støttes.

Et af de projekter der er stor tilslutning til, er projektet omkring trivselsophold på Bornholm. Her sender vi i første omgang 8 veteranbørn med én forældre pr familie, fra Sjælland til Bornholm. Her bliver de indkvarteret i sommerhuse, som Nexø Rotary Klub så flot har støttet og leveret – stor tak til dem også. Programmet er herefter at veteranbørnene indgår i organisationen ”Familieplejen Bornholm”s program for veteranbørn. Vi mangler stadigvæk midler på dette projekt, da der er en lang venteliste af børn – så enhver støtte er kærkommen. Børnene bliver udvalgt i samarbejde med netværket ”Koner og kærester til veteraner” samt ”Familieplejen Bornholm”. Der er stor tilslutning og desværre også et stort behov.

For at nævne endnu et projekt fra Idekataloget, så er den årlige sommerlejr for veteranbørn også noget der allerede er blevet givet støtte-kroner til. Dette arrangement afholdes af foreningen SSOP (Støt Soldater Og Pårørende) som vi i Distriktet har arbejdet sammen med i flere år. Også her skal der lyde en stor tak til de klubber og privatpersoner, der har doneret penge til sommerlejren og til SSOP.

Hvis man ønsker at donere som privatperson eller klub, så er der et konto-nr. man kan overføre til. Dette er: Reg: 9012 Konto: 4561083180 Dette er en Rotary projekt-konto.

For at skabe synlighed om de udfordringer Veteranbørn har, har vi oprettet en facebook side som fortæller om programmet og de projekter der er i Idekataloget – du finder siden på; https://www.facebook.com/Veteraners-b%C3%B8rn-2033980033506165

Vi i Rotary har mulighed for at skabe et enestående projekt. Behovet er stort og da børnene ikke er dem der er i fokus ifbm. hjælp til veteraner, så vi har muligheden for at virkelig at gøre en forskel for børnene, som har problemer med b.la. angst, sorg, manglende indlæringsevne mm. Jeg kan derfor kun henstille og bede om hjælp fra klubberne til at støtte dette projekt-program. Har I spørgsmål til støtten og/eller projektet, så kontakt mig endelig.

Mvh.

Formand for Veteranudvalget, Jacob A.G. Stryhn
Mail: jas (at) agreement.dk