Amelia håber på at opleve sin første hvide jul

Oprettet af Birte M. Linnebjerg den 7.12.2016
Amelia Meier har i næsten et år været udvekslingsstudent og boet hos 3 forskellige familier i Det Grønne Område. Det er Dyrehaven Rotary Klub, der har formidlet at Amelia er kommet her og også har været hendes praktiske holdepunkt. Amelia har gået på Virum Gymnasium i hele perioden og taler nu næsten flydende dansk. Her kommer et lille uddrag af Amelias tale til Dyrehavens klubmøde:

Hej, jeg hedder Amelia og jeg kommer fra Australien. Jeg har været i Danmark 10 måneder og rejser hjem i Januar.

Jeg ankom til Danmark i Januar. Det var en 24 timers rejse fra Sydney til København. Da jeg rejste fra Sydney var det 38 grader og solskin. I Danmark var det mørkt, snevejr, og minus 8 grader. Det var en stor omvæltning og min første uge var uvirkelig. Jeg startede med at bo hos en dejlig værtsfamilie og desuden begyndte jeg på Virum gymnasium.

En udfordring jeg stødte på var at vænne sig til den offentlige transport, når man kommer fra en lille by uden offentlig transport. Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange jeg tog den forkerte bus eller tog toget i den forkerte retning. Og i det første to måneder for jeg næsten altid vild.

Men jeg har lært at fare vild, er en gode måde at lære en by at kende på, og jeg er så glad for, at har fået chancen for at lære København at kende.  Noget jeg godt kan lide, har været at vandre rundt i gader og prøve ikke at blive ramt af en cykel. At finde hyggelige cafeer og butikker og selvfølgelig drikke lækker kaffe. Denne by vil altid have en plads i mit hjerte.

Takket være Rotary og min dejlige værtsfamilier, har jeg haft mange muligheder for at rejse i løbet af året. Det undrer mig, hvor nemt det er, at rejse til andre lande fra Danmark. At rejse i Europa har altid været en drøm, og i dette år har jeg set så mange af de smukke steder, som jeg kun har set i film, som Eiffeltårnet, Berlinmuren, Buckingham Palace, kanalerne i Venedig og selvfølge den lille havfrue.

I Maj var jeg sammen med andre udvekslingsstudenter på Europatur, hvor vi så otte nye lande på 18 dage. I sommerferien var jeg sammen med min værtsfamilie i Californien. I september var jeg i Bruxelle på en studietur med min nuværende værtsfamilie for at lære om EU og Nato. I efterårsferien rejste jeg til Skagen, og der så jeg, hvor to have mødes.

Sommeren i Danmark var så dejlig. Vejret var virkelig godt og jeg vil aldrig glemme de lange dage og senere solnedgange og tiden blev brugt på stranden med venner, svømmende og isspisende.

I løbet af mit år I Danmark, har jeg haft mange oplevelser, som har lært mig meget om mig selv, andre kulturer og Rotary International. Jeg er taknemmelig for alle, der har hjulpet mig med at gøre Danmark til mit hjem. Jeg kan ikke fortælle jer hvor meget mit år her i Danmark og alle de fantastiske mennesker jeg har mødt, betyder for mig. Og selvom jeg er trist over at skulle sige farvel til det alt sammen, ved jeg godt, at jeg i resten af mit liv vil have et hjem her.