Rotarys 100 år i Danmark fejret på Bakken

Mere end 800 medlemmer af Rotary fra alle egne af Danmark deltog i et stort arrangement på Bakken 13. juni.

Mere end 800 medlemmer af Rotary fra alle egne af Danmark deltog i et stort arrangement på Bakken 13. juni. Som afslutning på en særforestilling i Cirkusrevyen blev Ulf Pilgård udnævnt til Paul Harris Fellow af DG1470 og kommende formand for Rotary Danmark, Peder Jon Andersen. Hædersprisen er opkaldt efter Rotarys stifter Paul Harris og tildeles Ulf Pilgaard for hans helt enestående indsats for dansk revy, teater og film.

Det store arrangement til fordel for End Polio Now, var et led i fejringen af Rotarys første 100 år i Danmark. I 1921 blev Københavns Rotary Klub stiftet – og siden er Rotary vokset til 268 klubber, så overalt i landet er der en Rotary-klub i nærheden.

De fleste af deltagerne fortsatte til en festaften med middag på en af Bakkens Restauranter og efterfølgende dans. Hele arrangementet blev også afholdt for at samle penge ind til poliobekæmpelsen, og Cirkusrevyen støttede det med en andel i indtægterne fra forestillingen.

Rotarianer i Cirkus Revyen

Rotary har i mere end 30 år arbejdet på at udrydde polio sammen med WHO og UNICEF, og de sidste mange år med stor støtte fra Melinda og Bill Gates Fond, der giver to US dollars for hver dollar Rotary kommer med. På den måde blev de 335.000 kr., som var det direkte overskud fra arrangementet i Cirkusrevyen, til 1.000.000 kr. til den forsatte kamp.

Da Rotarys arbejde med polioudryddelse startede, var der 350.000 tilfælde om året, og det er i år bragt ned til omkring 100 på verdensplan. Indsatsen har gennem årene reddet millioner af børns liv og førlighed.

Men selv om der nu kun er ganske få tilfælde tilbage, skal der stadig vaccineres mod polio. Der skal være nul tilfælde tre år i træk for at målet er nået – at udrydde polio. Så der skal stadig samles mange penge ind til at nå ud med polio-vaccinationer i alle afkroge af verden.

Polioudvalget/revygruppen har gennem de sidste 10 år indsamlet ca. 4. mio til sagen END POLIO NOW.