Rotary tager hånd om ukrainske børn og familier

Straks fra starten af det russiske overfald på Ukraine satte Rotary i Danmark en indsamling i gang, der slog alle rekorder.

Straks fra starten af det russiske overfald på Ukraine satte Rotary i Danmark en indsamling i gang, der slog alle rekorder. Men indsatsen sluttede ikke med at sende penge til Ukraine til nødhjælp og brug i forsvaret af landet. Mange klubber har taget initiativer til at gøre noget her i landet for ukrainske børn og familier.

Således blev 125 børn og unge, der fortsat befandt sig i Ukraine, inviteret med den store spejderlandslejr 2022, hvor de oplevede spejderlivet sammen med 35.000 andre børn og unge fra 37 lande.

For de fleste fra Ukraine var det deres første bekendtskab med mad over bål, sove i telt og sovepose, lave ”spisebordet” af rafter og alt hvad et spejderliv ellers indebærer, og de fik en rigtig god uge inden turen gik retur til Ukraine med bus. En række Rotary-klubber var med til at gøre dette muligt.

Også de flygtede ukrainere, der bor i Danmark, har oplevet Rotary-klubber gøre noget ekstra. En enkelt eksempel er da en gruppe medlemmer Herning International Rotary Klub inviterede ukrainske familier til ”en dag hjemme”, hvor børnene kunne lege sammen og de voksne få tale sammen under gode omstændigheder – samt få konkret hjælp til jobsøgning.

Arrangementer for ukrainske familier i Danmark har fundet sted i alle landsdele.

Ukrainske børn i HerningUkrainske børn i Herning