Indsendt af Bent Christensen den 25.3.2024
FORTÆL, GIV MENING OG BLIV HUSKET
På mødet torsdag den 21. marts 2024 fortalte Anja Klemp Vilgaard om

STRATEKISK STORYTELLING I PRAKSIS

Vi havde besøg af journalist og forfatter Anja Klemp Vilgaard som levende fortalte om, hvordan virksomheder kan bruge storytelling til at blive husket og til at styrke forretningen.

Hun gav os blandt andet fem gode råd til (og en række eksempler på), hvordan de bedste historier vinder kampen om den kritiske forbrugers og medarbejders gunst:

• Vi forstår verden gennem historier

• Vi er sociale væsner som gerne vil spejle os i hinanden

• Gode historier skal tale til vores følelser, først derefter er vi åbne for facts

• Det vi hører først, er det vi husker bedst

• Fremtiden tilhører de virksomheder, som fortæller de bedste historier

Desuden havde Anja bogen ”Strategisk storytelling i praksis” med, så interesserede kunne købe et eksemplar.

I bogen er der et kapitel med vores kommende præsident Jacob Bruus Høygaard og hans samarbejde med Anja om storytelling for AnoxKaldnes - Veolia Water Technologies AB, hvor han er CEO.

 

 

Bent Christensen stod for aftenens 3 minutter.

Lotteri – med udsigt til vand

Der er sikkert nogen af jer, der ligesom jeg, ikke ville have noget imod, at vinde den store gevinst i lotto. Men der skal statistisk set spilles 8.347.680 rækker a’ 7 kr. for at få 7 rigtige. Derfor spiller jeg ikke lotto.

Vi er mange der er med i ”Dragør vandkantlotteri” – og vi kan ikke melde fra.

Det handler om at vinde en vandkantgrund med udsigt – og for os på Engstien, er gevinstchancen 1.140 gange større end den store lottogevinst.

Vores bolig er bygget på et terræn der ligger i kote 2,2. Og den har vundet vandkantlotteriet en gang tidligere, nemlig den 13. november 1872. På Historisk Arkiv Dragør findes Dirch Jansens beretning ”Stormfloden den 13. novbr 1872”. Her fortæller Dirch om, hvordan han sammen med tre andre drog afsted i hestevogn, fra gården “Hollandsminde” i St. Magleby og sydpå ad Fælledvej, de ville ud og hjælpe folk på de oversvømmede gårde. Ved ”Bachersminde”, der lå der hvor Bachersmindevej munder ud i Fælledvej, nåede de vandkanten.

Når jeg går ind på KAMP havvandstandskort passer det med, at vi den dag havde vandkant på Engstien.

Terrænet på Amager har ikke ændret sig væsentligt siden 1872. Men det har havvandsstanden, der i mellemtiden er blevet omkring 20 cm højere.

I dag er min "vandkantsandsynlighed" en ”20-års-hændelse”  Det betyder ikke, at jeg er sikker i 20 år, som man kunne tro. Det betyder, at det sandsynligvis vil ske en dag indenfor de næste 20 år. Og den sandsynlighed er altså 1.140 gange større end sandsynligheden for at vinde den store gevinst i lotto.

Når det sker er ca. 5.200 bygninger i kommunen allerede blevet oversvømmet.

Og "chancen" for ”udsigt til vand” øges, fordi havvandstanden for tiden stiger 3,5 mm/år.

Jeg kunne godt tænke mig, at gevinstrisikoen blev noget mindre.

Der har i de seneste 6 år været talt en del om den nødvendig højde og optimale placering af de nødvendige diger.

Desværre har nogle af debatindlæggene været interesseorienteret, fejlbehæftede og hæmmende for beslutningsprocessen - som lige nu er sat i stå - selv om det haster.

Jeg mener, at et fremskudt dige er at foretrække fordi det giver bufferzone, afvanding ved skybrud, vil skæmme mindst og giver nemmere mulighed for højdeforøgelse.

Men det vigtigste er selvfølgelig, at digerne - hele vejen rundt - er tilstrækkelig høje.

Med dige højder, sådan som de senest er beregnet af DMI (se Dragør Nyt nr. 9-2024 side 9), svarende til en ”10.000-års-hændelse” vil min gevinstchance falde til ”kun” 2.28 gange større ned den store gevinst i lotto.

Ved etablering af diger med højde svarende til en 100-års-hændelse, som er det besluttede udgangspunkt for Dragør, vil min gevinstchance være 228 gange større end sandsynligheden for den store lottogevinst.