Årets udvekslingsstudenter er ankommet

Indsendt af Bent Christensen den 14.9.2022
Dragør Rotarys ungdomsudvekslingsprogram er atter i gang.
Vores Bertil Aarup er ankommet til Leon i Mexico, og Tayler fra Oregon er modtaget her i Dragør.

Så fik vi endelig gang i Rotarys udvekslingsprogram igen efter 2 corona år. Dragør Rotary sender hvert år en 16-18 årig afsted på udveksling i 1 år og modtager samtidig en ung fra et sted i verden.

Vi har i år sendt Bertil til Leon i Mexico, hvor han blev storslået modtaget af sin første af 3 værtsfamilier. Han får oplevet den mexicanske kultur, går i skole, får lært at tale spansk  - og får nye venner fra hele verden.

Vi har i Dragør Rotary taget i mod Tayler, som kommer fra Oregon, USA. Hendes første værtsfamilie i Danmark, er hos Bertils forældre og søskende. Hun går på Ørestad Gymnasium i 2.g og skal så lære dansk i løbet af de næste 9 mdr.

For at komme i betragtning til Rotarys udvekslings program kan man sende en foreløbig ansøgning til Rotary (se under Ungdoms udvekslings, Long Term). Man skal have lyst til at opleve verden og en anden kultur og laver en prioriteret liste over lande man kunne ønske at komme til, men man kan ikke være sikker på at komme til sin 1. prioritet.

Der ud over, skal ens egen familie i Danmark være klar til at have en udvekslings studerende boende. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mette.loenstrup (at) gmail.com eller på 22-951765.

Her er at par links hvor du kan se noget af det to af tidligere udvekslingsstudenter har oplevet: Villads, Nikolaj.