Indsendt af Claus Skovbjerg den 7.12.2019
Polio får 1.000.000 kr.
Nuværende status på polio
27.12.2019. 14:30

Polio får 1.000.000 kr.

Polio tilfældene er desværre steget i Pakistan, men vi er stadig tæt på at komme denne frygtede sygdom til livs.

I øjeblikket er der en ekstraordinær mulighed, hvor donationer kan fordobles både i Rotary Foundation og Bill & Melinda Gates Fonden.

Et tilskud kan således mangedobles, og i denne forbindelse har de 5 distrikter i Danmark, valgt ekstraordinært, at yde et tilskud på 5.200 US dollars pr. distrikt.

Disse midler kommer fra vores kassebeholdning i Foundation og tages således ikke af de midler som der gives tilskud fra. Derimod tages de at de midler, som mod forventning i tidligere år, ikke er blevet aktiveret, som en følge af, at projekterne ikke er blevet til noget. Disse midler går tilbage i vores egen kasse og det er dem som vi har benyttet i dette ekstraordinære tilfælde.

Samlet betyder det, at Rotary i Danmark har kunnet yde en donation på ikke mindre en 1.000.000 kr. – Tænk hvor mange vacciner og hvor mange børn, det kommer til gode.

Vi har for at skabe synlighed sendt pressemeddelelser ud til alle aviser i Danmark og hver klub har modtaget en pressemeddelelse fra mig, som man kan bruge i sin egen klub.

Man skal blot sætte klubbens navn ind i pressemeddelelsen, som formidler budskabet om at klubben har været med til at donere til dette gode formål.

Det kan være med til at skabe øget lokal synlighed.

Nuværende status på polio

Polio er ikke udryddet, men alligevel er vi stolte over at der nu kun resterer 2 lande (Afghanistan og Pakistan) før hele verden er polio-fri.

Der er det seneste år konstateret 82 tilfælde i Pakistan og 21 i Afghanistan. Desværre er antallet stigende i Pakistan.

Polio-video med danske undertekster

For mange er Polio ikke en særlig kendt sygdom og mange kender ikke historien eller det er lidt fjernt.

Nedenfor finder du linket til en 15 minutters video, men danske undertekster. En video på 15 minutter kan synes lang, men det virker ikke sådan når man ser den.

Polio-video