PHF'er uddelt i anledning af Foundations jubilæum

Distrikt 1440

.

Jens

Jens Nielsen, Rektor ved Støvring Gymnasium.

Indstillet af Rebild Rotary Klub

Jens Nielsen er blevet tildelt en PHF for det gode samarbejde, der er mellem Rebild RK og gymnasiet, der hvert år modtager Rebild RKs udvekslingsstudent. Jens Nielsen har desuden etableret et samarbejde med et gymnasium i Kina, som det første gymnasium i Danmark.

.

Jette

Jette Rygaard Poulsen, rektor 

Indstillet af Aars Rotary Klub

Vesthimmerlands Gymnasium & HF forbereder på fornem vis unge i Vesthimmerland til videregående uddannelse og klæder dem på til at begå sig videre i livet. Man har øje for vigtigheden af at fokusere på elevernes globale kompetencer. I denne sammenhæng har skolen i årevis modtaget udvekslingselever og formået at lade dem spille en rolle.

.

Lisbeth

Lisbeth Høstgaard Møller,

Indstillet af Bjerringbro Rotary Klub

Lisbeth tildeles en PHF i anerkendelse af det store arbejde, som hun har gjort for mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb og misbrug som børn. Lisbeth var medstifter af Kvisten i Viborg. I dag er Kvisten et netværk med mere end 50 frivillige terapeuter fortrinsvis i Jylland.

.

Aalborg Events

Lone Smed og Søren Thorst fra Aalborg Events.

Til venstre Per Burdak, præsident i den instillende klub Aalborg Søndre.

Årets største begivenhed i Aalborg i 2016 var The Tall Ships Races, hvor Aalborg var sluthavn. Aalborg Events skabte en god folkefest og et formidabelt fyrværkeri fra Limfjordsbroen på afslutningsaftenen.  Aalborg Events har også stået for EM for U/21-landshold, festivalen Aalborg i Rødt, Ungdomslegene, Grøn Koncert, Che Guevara udstilling, Europæisk Firmaidrætsfestival, Melodi Grand Prix, Champions League, VM i rope skipping, DM i skills, Aalborg regatta, Nordisk Sejlads og det næste rigtigt store bliver DGI Landsstævnet i 2017.

.

Mellem Jyder

Værtsparret på restaurant Mellem Jyder, Ebeltoft, Christina og Peter Kjærgaard

Indstillet af Ebeltoft Rotary Klub

Værtsparret på restaurant Mellem Jyder, Christina og Peter Kjærgaard har i mere end 10 år afholdt en middag, hvor hele omsætningen går til kirkens julehjælp til værdigt trængende familier i Ebeltoft. Der er fuldt hus ,70 personer og hele omsætningen 28.000,- kr. går ubeskåret til kirkens julehjælp.

.

Ellen Helvind

Ellen Helvind, Bryggeri- og Egnsmuseet i Fjerritslev

Indstillet af Han Herred Rotary Klub

Han Herred Rotary Klub har tildelt Ellen Helvind en PHF for hendes store arbejde siden 1984 ved som formand for Museumsforeningen i Fjerritslev at oprette og drive Bryggeri- og Egnsmuseet i Fjerritslev. Det gamle ølbryggeri står endnu, som havde bryggersvendene lige forladt det med de mere end 100 år gamle bryggerkedler, mæskekar, gærkar og øltønder, og som blev leverandør af rekvisitter, da DR producerede TV-serien ”Bryggeren”.

.

Vestbjerg Skole

Vestbjerg skole 

Indstillet af Aalborg Nørresundby Rotary Klub

Vestbjerg skole har igennem Lærer Karin Keller og ung Aalborg , skabt et helt unikt samarbejde mellem danske elever og elever i Afrika , som falder fint i tråd med vores klubs mangeårige indsats i Uganda udtaler præsident Mads Sølver Pedersen, inden han  overrakte det synlige bevis, et Flot diplom underskrevet af Verdenspræsidenten med portræt af Paul Harris. 

 

Distrikt 1450

.

Johnny

Johnny Søtrup,

Indstillet af Esbjerg Øst Rotary Klub

Gennem Johnnys borgmesterperiode fra 1994 til 2017 har Esbjerg gennemgået en formidabel udvikling fra industriby til energihovedstad samtidigt med at byens infrastruktur og sportslige og kulturelle muligheder er forøget så byen i dag fremstår som en fremtidssikret erhvervsmotor for hele den sydvestlige region.

.

John

John Nesbo,

Indstillet af Esbjerg Øst Rotary Klub

I Johns 10årige formandsperiode har Esbjerg Erhvervsudvikling gennemgået en rivende udvikling med stor medlemstilgang. Gennem vedvarende arbejde ikke mindst fra Johns side fremstår kommunens erhvervsvirksomheder gennem Esbjerg Erhvervsudvikling samarbejdsmæssigt som et forbillede for andre kommuner.

.

.

Hans Søgaard,

Indstillet af Horsens Vestre Rotary Klub

Hans Søgaard har stiftet foreningen BROEN Horsens hvis formål er at støtte udsatte børn, så de på lige fod med alle andre børn har mulighed for at dyrke fritidsinteresser. I 2015 støttede BROEN 593 børn og unge i hele kommunen til en aktiv fritidsinteresse og et godt fællesskab med andre børn og unge.

.

Otto

Otto Pilgaard,

Indstillet af Jelling Rotary Klub

Jeg kan ikke komme i tanke om den borger i Jelling, ung som gammel, børnefamilie, tilflytter eller asylant, som ikke vil klappe hænderne sammen i begejstring, såfremt Otto skulle modtage denne anerkendelse. Dette skyldes bl.a. Ottos altid gode humør, positive tilgang til livet og det faktum, at Otto nærmest udlever næstekærlighed.

.

Alexander

Alexander Aagaard,

Indstillet af Skanderborg Rotary Klub

Som nyvalgt borgmester overtog Alexander Aagaard projektet ”decentral ledelse, central styring” i 1990, som hans forgænger borgmester Kjeld Nyhuus Christensen havde sat i gang. Skanderborg var ved at gå i sort, da sygehuset lukkede, biografen lukkede, der var voksende kriminalitet og handelsstandsforeningen meldte om stigende problemer for byens forretninger.  

.

Rene

René Jacobsen,

Indstillet af Lemvig Rotary Klub

René blev formand for Lemvig Basket for mere end 25 år siden og startede allerede tilbage i 1991 en stor international basket cup, dels for at skabe et økonomisk fundament for at kunne gøre Basket til en selvstændig klub, dels og ikke mindst for at få engageret både medlemmer og forældre i et stort fælles projekt. Et projekt der også har sat Lemvig på verdenskortet.

.

Buny

Bünyamin Simsek,

Indstillet af Aarhus Skt. Clemens Rotary Klub

Bünyamin udmærker sig ved at have blik for de borgere der har det svært i samfundet. Han har gjort et stort arbejde for at få Rotarianere til at stille sig til rådighed som mentorer for børn på indvandrertunge skoler. Bünyamin kæmper endvidere en kamp for at få flere private projekter til afkriminalisering af marginaliserede unge til at fungere i kommunen.

.

Torben

Torben Cederhoft-Bohnhardt,

Indstillet af Aarhus Skt. Clemens Rotary Klub

Torben er stifter og leder af afkriminaliseringsprojektet HeadOn i Aarhus. Torben har etableret HeadOn med det formål at hjælpe unge banderelaterede der ønsker at forlade miljøet. På under 3 år er det lykkedes at få 30% af de unge der arbejdes med ud af miljøet, ud af kontanthjælp og i ordinær beskæftigelse eller uddannelse.

.

Jørgen

Jørgen Baastrup-Nielsen,

Indstillet af Galten-Skovby Rotary Klub

Jørgen Baastrup Nielsen er landmand, og udarbejdede for få år siden på et 16 ha stort areal klem inde mellem Galten og Skovby et projekt, som skulle gøre det til by udvikling. Jørgen Baastrup Nielsen udvikler området på prisværdig måde med øje for trivsel og helhed, samt med stor køberinddragelse.

.

Niels

Niels Aage Kjær,

Indstillet af Galten-Skovby Rotary Klub

Niels Aage Kjær er ejer og direktør af AVK Holding A/S med hovedkontor i Galten. Virksomhed. Niels Aage Kjær rejser meget, men er meget forankret i lokalsamfundet og tænker på byens ve og vel. Fx nyder foreninger godt af store sponsorater, ligesom Galten Kirke er blevet fint moderniseret med hans støtte.

.

Poul

Poul Henningsen,

Indstillet af Odder Rotary Klub

.

Pia

Pia Jørgensen,

Indstillet af Aarhus Nordvestre Rotary Klub

Tina

Tina Kaarup,

Indstillet af Aarhus Nordvestre Rotary Klub

Pia Jørgensen og Tine Kaarup er to af Aarhus Kommunes professionelle ungdomspædagoger, der arbejder ihærdigt og målrettet på at hjælpe og støtte unge piger i alderen 13 til 18 år. Med udgangspunkt i en ungdomsklub og på gadeplan gør de en stor indsats for at ruste pigerne til at få styr på deres eget liv, til at møde jævnaldrende på en åben og konstruktiv måde, og til at gå det omgivende samfund tillidsfuldt i møde.

.

Lena

Lena Helbo,

Indstillet af Give Rotary Klub

Lena er en stor hjælp i forbindelse med Give Rotary Klubs projekter og i særdeleshed med klubbens skolebygningsprojektet i Bangladesh.

Distrikt 1461

.

HRH Benedikte

HKH Prinsesse Benedikte

HKH Prinsesse Benediktes store arbejde i det sønderjyske og specielt i Gråsten gjorde, at klubben straks ville indstille HKH. Prinsessen er en hyppig gæst på Gråsten Slot. Dels bruges sommerferierne her, sammen med de øvrige fra kongefamilien og dels bruger Prinsessen slottet i andre sammenhænge.

.

Malene Bruhn

Malene Bruhn, Aabenraa

Indstillet af Aabenraa Rotary klub.

Malene er initiativtager til Julehjertebyen i Aabenraa, hvor ALLE kan få hjertevarme helt GRATIS. Der er skabt en jul anno 1850, hvor historiske kopier af huse fra byen danner rammen og frivillige i historisk dragter bager æbleskiver på brændekomfur, koger risengrød, suppe mm. Alt er sponseret.

.

Bendt Olesen

Tidligere borgmester Bendt Olesen

Bendt Olesen har som borgmester fra 1994-2007 - med sit store arbejde, viden og engagement for den tidligere Gråsten kommune og frem til strukturreformen i 2007, værnet om by og opland. Og efterfølgende sørget for at, yderområderne ikke ”druknede” under den nye storkommune Sønderborg.

.

Birgitte Haahr Pedersen

Birgitte Haahr Pedersen, Odense S

Indstillet af Odense H. C. Andersen Rotary Klub

Birgitte tildeles en PHF for sin store indsats for inbound students ikke blot i Danmark, men også ved at holde kontakt til studenterne efter hjemrejsen. Har f.eks to gange været til bryllup i Australien. I dette tilfælde kan man med rette sige “Bag enhver mand står en stærk kvinde”. 

.

Søren Møller

Søren Møller, Teaterdirektør, Fredericia Teater

Indstillet af Fredericia Lillebælt Rotary Klub

I 2005 tiltrådte Søren Møller som teaterdirektør på Fredericia Teater. I den periode er det lykkedes ham at vende teateret fra et traditionelt provinsteater til en scene, der opsætter musicals som Disneys Aladdin og Klokkeren fra Notre Dame, nyere eksperimentelle musicals samt forestillinger som Shu-bi-dua og Seebach.

.

Ulla Sørensen

Ulla Sørensen, Middelfart

Indstillet af Rotary Middelfart

Ulla har på en helt ekstraordinær måde opbygget et Mentorkorps på 215 mentorer, der tager sig af flygtninge, udsatte og sårbare borgere. Ulla er drivkraften og ildsjælen ud over det sædvanlige, og resultaterne har vist sig:  Ulla har holdt adskillige foredrag/møder  landet rundt og i Ministeriet. Ulla uddanner alle mentorer, såvel de private som virksomhedernes egne medarbejdere.

 

Distrikt 1470

.

Vibeke

Vibeke Molin 

Indstillet af Amager Rotary Klub 

Vibeke Molin har sammen med Michael Musfelt ydet en ekstraordinær indsats med Ønsketræet i Fields. I julen 2016 fik 220 børn julegaver, børn, der ville enten have fået meget lidt eller også slet ingen julegaver, nød godt af indsatsen.

.

Michael

Michael Musfelt

Indstillet af Amager Rotary Klub 

Michael Musfelt har sammen med Vibeke Molin ydet en ekstraordinær indsats med Ønsketræet i Fields. I julen 2016 fik 220 børn julegaver, børn, der ville enten have fået meget lidt eller også slet ingen julegaver, nød godt af indsatsen.

.

Linda

Linda Dichow Kaas
 
Indstillet af Kongens Lyngby og Virum-Sorgenfri Rotary Klub
 
Linda Dichow Kaas er leder af Kvindehuset i Lyngby, som har åbne døre 24/7. Linda arbejder vedholdende for at skabe opmærksomhed om Kvindehuset og beboernes behov. Hun skaber perfekte rammer for både beboere og medarbejdere.

.

Mogens

Mogens Nielsen 

Indstillet af Copenhagen Strandparken Rotary Klub

Mogens Nielsen hyldes for sin ekstraordinære indsats overfor unge mennesker og konceptet Young Enterprises. En ildsjæl der engagerer eleverne med sin markante personlighed. Han inspirerer og gør en stor forskel for mange unge.

.

Klaus

Klaus Nielsen 

Indstillet af Hillerød Chr. IV Rotary Klub

Klaus Nielsen taget rollen som holdkaptajn for Team Rotary Hillerød og trukket et stort læs med tilrettelæggelse af den ugentlige træning og turen til Paris. Klaus har været den enkelt person, der har samlet flest sponsorer.

.

Flemming

Flemming Nielsen 

Indstillet af Frederikssund Rotary Klub
 
Flemming Nielsen har sammen med Birgitte Jensen været stærke drivkræfter ved de seneste års Summer Camps. Flemming træder altid til, når det behøves som værtsfamilie, chauffør etc. De tager sig af de unge ud over det sædvanlige.

.

Birgitte

Birgitte Jensen

Indstillet af Frederikssund Rotary Klub
 
Birgitte Jensen har sammen med Flemming Nielsen været stærke drivkræfter ved de seneste år Summer Camps. Birgitte træder altid til, når det behøves som problemløser, værtsfamilie etc. De tager sig af de unge ud over det sædvanlige.

.

Anne

Anna Blincoe

Indstillet af Frederiksberg Rotary Klub 

Anna Blincoe blev ”Årets Kunstner” ved ”Kunst i Påsken” 2015 udstillingen og hendes gave i form af to store kunstværker bidrog på afgørende vis til udstillingens kvalitet og en betragtelig indsamling til te projekt i Kenya.

.

Marie

Marie Rohrsted

Indstillet af Frederiksberg Rotary Klub
 
Marie Rohrsteds har bistået ”Kunst i Påsken” ved at være ansvarlig for indsamlingen fra virksomheder via Corporate Social Responsibility. Marie har desuden foretaget to projektbesøg i Kenya til vores projekter fra 2013 og 2015. 

.

Hanne

Hanna Line Jakobsen

Indstillet af København Rotary Klub 

Hanna Line Jakobsen er en ildsjæl, som i sit virke for Dansk Røde Kors har særlig fokus på ledelsen af frivillige ildsjæle. Det har været inspirerende for vores klubs hjælpearbejde.

.

Susanne

Susanne Birkebæk

Indstillet af København Rotary Klub 

Susanne Birkebæk er et særdeles aktivt medlem af bestyrelsen for Shelterbox, og har haft stor indflydelse på det nordiske samarbejde.  Hendes “minibox” er et vigtigt bidrag til præsention af Shelterbox.

.

Anna

Anna Bjerre

Indstillet af Skovshoved Rotary Klub

Anna Bjerre gør i regi GirlTalk så meget for unge piger - både de piger, som har brug for et godt råd, men også for de mange frivillige piger, som hun lærer, hvordan de kan hjælpe andre.

.

Mogens

Mogens Seider

Indstillet af København Nord Rotary Klub

Mogens Seider bestyrer Fountain House på Østerbro, som yder en kæmpe indsats for psykisk sårbare mennesker i Kbh-området ved inddragelse af brugerne i dagligdags aktiviteter.

.

Bo

Bo Davidsen

Indstillet af Frederikssund Falkenborg Rotary Klub

Bo Davidsen, er en kulturel ildsjæl, som giver Frederikssund noget helt særligt. Gennem årtier har han ledet Fjordkoret og holder sammen på amatørmusikere i symfoniorkestret, hvilket udmunder sig i 3 årlige koncerter.

.

Rene

René Richardt, Vejby

Indstillet af Græsted Rotary Klub

Græsted nyder på mange måder godt af René Richardts gavmilde samfundssind, hvormed han har en væsentlig indflydelse på byens udvikling og forskønnelse. Siden 2014 har René Richardt bidraget som instruktør ved klubbens årlige teaterforestilling.

.

Morten

Morten Haahr, København

Indstillet af København Grundtvig Rotary Klub

Morten Haahr har sammen med firmaet Opeepl sat et system op, hvor man ved at udfylde spørgeskemaer donerer til vacciner til End Polio Now, pt er der genereret tæt ved 100.000 vacciner.

.

Thorkild

Thorkild Jørgensen, Helsinge

Indstillet af Hillerød Chr. IV Rotary Klub

Thorkild er altmuligmand for Team Rotary Hillerød som gerne stiller op en kedelig regnvejrsdag i april med varm kaffe og kage på landevejen. Thorkild har været en uvurderlig hjælp i forbindelse med projektet.

.

Vibeke
Vibeke Hald

Indstillet af Hillerød Chr. IV Rotary Klub

Vibeke Hald er hende det får Team Rotary Hillerød til at hænge sammen, lige fra praktikken på holdepladsen til indkvartering af ryttere. Vibeke er en af hverdagens helte, som lægger et meget stort arbejde i projektet.

Distrikt 1480

.

Claus

Claus Lynge, operachef Hedeland

Indstillet af e-club one of Denmark

.

Mogens

Mogens Aaby

Indstillet af Slagelse-Antvorskov Rotary Klub

.

Leif

Leif Skov.

Indstillet af Roskilde Østre Rotary Klub

.

.

Kirsten Sydendal.

Indstillet af Nakskov-Ravnsborg Rotary Klub

.

Henrik

Henrik Hjortkær.

Indstillet af Stege Rotary Klub

.

Torsten

Torsten Elsvor.

Indstillet af Rødby Rotary Klub

.

Lise

Lise Simon.

Indstillet af Nakskov Rotary Klub

.

.

Metha Molsted.

Indstillet af Skælskør Rotary Klub

.

Pernille

Pernille Kirkeskov Hansen.

Indstillet af Skælskør Rotary Klub

.

Carsten

Carsten Iversen.

Indstillet af Roskilde Syd Rotary Klub

.

Steen og Søren

Steen Jensen og Søren Bang Knudsen.

Indstillet af Kalundborg Rotary Klub.

.

Ole

Ole Rasmussen.

Indstillet af Roskilde Rotary Klub.

.

,

Tim Christensen.

Indstillet af Køge Rotary Klub.

.

Peter

Peter Poulsen.

Indstillet af Køge Rotary Klub.

.

Tove

Tove Damholt.

Indstillet af Hårlev-Karise og Store Heddinge Rotary Klub.

.

Bernd

Bernd Griese.

Indstillet af Korsør Nor Rotary Klub.

.

Gert

Gert Møller.

Indstillet af Korsør Nor Rotary Klub.

.

,

Frank Petersen.

Indstillet af Holbæk Østre Rotary Klub.