OPLEV NYE KULTURER

Udforsk verden gennem Rotarys globale netværk

HAR DU NOGENSINDE SPEKULERET PÅ, HVORDAN LIVET ER PÅ DEN ANDEN SIDE AF JORDEN?

Unge, der deltager i international udveksling, lærer om en ny kultur - og sig selv - og fremmer samtidig global forståelse. Mange klubber sponsorerer ungdomsudveksling, hvor du kan tilbringe op til et år i et andet land, bor hos en værtsfamilie og går i skole.

En tidligere udvekslingsstudent Anne Beukel Bak siger: 

Den 6. august 2014 ankom jeg, mere nervøs end nogensinde, til Chiles hovedstad. På flyet havde jeg medbragt en kæmpe pose lakrids samt en lille dansk-spansk parlør. Da vi, jeg og fire andre danskere, kom ud af den noget trængte lufthavn, stod der en kæmpe mand med det rareste ansigt, jeg hidtil havde set. Det første jeg gjorde var naturligvis at hilse pænt på ham på spansk, hvilket udløste den største og dejligste krammer. Da han så spurgte, hvordan jeg havde det, på spansk, var det som om min hjerne ikke helt var med, så efter et øjebliks akavet stilhed gik vi mod bilen; han viste sig at være den flinkeste distrikts counsellor. 

LÆS ALT OM UNGDOMSUDVEKSLINGEN

Gruppebillede

Rotary har igennem de seneste mange år været Danmarks absolut bedste udvekslingsorganisation. Nu er vi også blandt de største med 200 studenter, der rejser ud i verden.

Teenager

Jeg ankom til min by, Coquimbo i den nordlige del af Chile, og boede hos den sødeste familie man overhovedet kunne forstille sig. Da jeg startede i skole, var det naturligvis med skoleuniform. Og første skoledag var ret pinlig, især da der ikke var en eneste der talte engelsk, men så blev jeg da god til tegnsprog!

De første måneder var ret hårde, men det var det hele værd! Jeg startede at få nogle rigtig gode veninder i skolen, og vi brugte hver weekend sammen, med film og popcorn og chilenske snaks. Vi blev de fantastiske fire i skolen, og det var noget af det bedste der skete for mig, for de var de sødeste piger man kan forstille sig. På hjemmefronten blev det også kun bedre, min mor og jeg blev uadskillelige, og da min søster kom hjem efter også at have været på udveksling, havde jeg en ny bedste veninde! 

Både i første og anden halvdel af året var der ture med Rotary, til Patagonien og påskeøerne. Det var nok nogle af de bedste ferier, jeg nogensinde har været på! De andre udvekslingsstudenter blev som en ekstra familie, der altid hjalp en med hvad som helst. Og jeg tror aldrig, jeg har grinet så meget som jeg har med dem. De sidste tre måneder var helt ud fantastiske, fyldt med masser af ture rundt og besøge forskellige venner, hygge med veninderne og masser af familietid. Chile var ikke første ønske på min liste over lande, men hvor føler jeg mig nu dum, at jeg ikke satte det først, og utrolig heldig jeg blev sendt dertil. 

Ja, det var hårdt, men det var det hele værd. Kan ikke vente til den dag jeg kan rejse tilbage og få brugt noget af det spanske, jeg har tilbage, jeg elsker Chile! Buena suerte a todas que van a intercambio. 

"UDVEKSLINGSSTUDENT - MIT LIVS OPLEVELSE, SIGER ANNE BEUKEL BAK. DEN FØRSTE UGE BLEV BRUGT MED EN HEL MASSE ANDRE NERVØSE UDVEKSLINGSSTUDENTER, MEN DET VAR RART AT VIDE MAN IKKE VAR ALENE!"