Oprettet af Jørgen Maaløv Jørgensen den 22.11.2013
Af: Jette Flach Bundgaard

Boksen koster 1.500 kr. og giver en familie på fire personer rent vand i et helt år. Svarende til 2 liter vand pr. person om dagen.
Rent vand til nødlidende – hurtigt og enkelt.

Water Survival Box er en forstærket 54 liter plastkasse, der bruges som vandbeholder, når den er tømt for de medfølgende genstande. Vandet renses hurtigt og enkelt ved hjælp af en håndpumpe med kulfilter, som fjerner smagen af klor, der tilsættes vandet i form af klortabletter.

Foruden udstyret til at rense forurenet vand med indeholder kassen bl.a. køkkengrej, værktøj, forbindinger og hygiejneartikler, som dækker de overlevendes behov de første uger efter en katastrofe.

Water Survival Box kan holde leveres med forskelligt indhold afhængig af forholdene i det enkelte katastrofeområde. Boksene er tilgængelige fra lager, og alle har nyt indhold af høj kvalitet. Alle de medfølgende genstande kan holde til minimum seks måneders daglig brug.

Det er den engelske klub Rotary Club of Chelwood Bridge, der pakker kasserne med hjælp fra frivillige og sørger for, at det nødvendige antal sendes til nye katastrofeområder inden for nogle få dage.

I katastrofeområdet er det den lokale Rotary klub eller internationalt anerkendte nødhjælpsorganisationer, som hjælper med at fordele boksene og instruerer lokalbefolkningen i brugen af dem.

Mere info hos:
Jette Flach Bundgaard, Roskilde Østre RK