SOLLAMPER OG SKOLEBØGER FRA VEJLE TIL UGANDA

Oprettet af Jan Caspersen den 16.11.2016
Vejle Nord Rotary Klub har gennemført et projekt med Buleega Primary School, der ligger i det nordøstlige Uganda tæt ved Victoriasøen.

Vejle Nord Rotary Klub har gennemført et projekt med Buleega Primary School, der ligger i det nordøstlige Uganda tæt ved Victoriasøen.

På trods af at skolen er en public school, får den ikke tilstrækkelige midler til at dække selv de mest nødvendige udgifter. Så selvom skolen ligger i et meget fattigt område må en del af udgifterne, inklusive nogle af lærerlønningerne, dækkes af tilskud fra forældre og andre i lokalområdet.Billed 1

Gennem Rotaryprojektet har skolen modtaget skoleuniformer, skolebøger til de større klasser og forskellige andre skolematerialer. Men ikke mindst vigtigt har Rotary leveret sollamper til skolens kontor samt en del af lærerne og eleverne. Buleega er et område uden elektricitet, så sollamperne vil gøre det muligt for de lærere der bor på skolen og for de elever, der kommer fra de mindst bemidlede familier, at udnytte aftenerne til at lave lektier. Om dagen skal den tid, der ikke bruges i skolen, anvendes til arbejde på familiernes små landbrug.

Afslutningen af projektet blev markeret ved et besøg af Vejle Nord Rotary Klubs past president Kai Kristoffersen. En stor gruppe af forældre fra landsbyen deltog i en sammenkomst i skolen, da projektets afslutning blev markeret.

Billed 3a