Odder Rotary klub sørger for pc'er, tavler og bøger til skole i Etiopien

Oprettet af Leif Fritsdal den 2.1.2018

Odder Rotary Klub besluttede i sommeren 2016 at støtte Undervisningscenteret Abay Mado i Etiopien med anskaffelsen af diverse undervisningsmaterialer. Centeret er opført af en dansk (ELSA) og en italiensk hjælpeorganisation. 
Den katolske kirke står for undervisningen og vedligeholdelsen af centeret. ELSA har en lokal deltidsansat medhjælper, som har været behjælpelig med indkøb af de ønskede undervisningsmaterialer. 

Odder Rotary Klub har selv skaffet 25.000 kr, og med hjælp fra Rotary Danmarks Hjælpefond  med 25.000 kr og et District Grant 26.030 kr, kom bekøbet op på I alt 76.030 kr, som er blevet brugt til indkøb af undervisningsmaterialer i løbet af året 2017. Formanden for ELSA har været til stede i Etiopien, og sikret dokumentation af midlerne.

Martin Skovbo Hansen fra Odder Rotary klub fortæller. "Der er ingen tvivl om, at Abay Mado Uddannelsescenteret, hvor der nu er 768 elever og 38 lærere, er blevet en eftertragtet skole. Den er på flere felter bedre udstyret end de øvrige skoler i området. Dette har bl.a. været medvirkende til den udbygning, der er sket af lokalområdet omkring skolen"

Odder Rotary klub sender en stor tak til distriktet og Rotary Danmarks Hjælpefond for den støtte, som de har givet til projektet i Etiopien. (projektbeskrivelse)

Dansk ambassadør i Etiopien omtaler skolen.

 

Abay Mado Uddannelsescenter med 768 elever