Københavns Rotary Klub 100 år

Alle sejl var sat til ved fejringen 24. november af Københavns Rotary Klubs 100 år jubilæum den 24/11 2021. Klubbens nyudnævnte ærespræsident, HKH Prinsesse Benedikte, og Rotary Internationals præsident Shekhar Mehta og hustru Rashi kastede formel glans over arrangementet sammen med en række andre gæster fra USA, UK og de øvrige nordiske lande. Jubilæet var jo ikke bare Københavns Rks, men hele Danmarks Rotary jubilæum, da det var starten af Rotary-bevægelsen i Danmark i det hele taget. Da klubben blev organiseret i november 1921, var det blot 16 år efter, at Chicago-advokaten Paul Harris skabte Rotary International i 1905. Københavns Rk er fortsat landets største med knap 150 medlemmer og utvivlsomt en af landets stærkeste klubber.

Jubilæumsmødet i Odd Fellow Palæet blev indledt af den nuværende præsident, Pia Allerslev. Prinsesse Benedikte uddelte gavebrev til en række projekter, blandt andet 100.000 US $ til arbejdet med helt at udrydde polio i verden. 
Gavebrevet blev overrakt til Rotary International præsident Shekhar Mehta, som kort efter holdt en blændende tale om Rotarys evne til at gøre godt i verden som hans væsentlige motivationsfaktor for at være rotarianer.
Dagens udvidede Rotary-møde blev efterfulgt at en storslået gallafest lørdagen efter for klubmedlemmer, ledsagere og gæster.Overbliksbillede