Guvernørens hjørne juni 2022

Kære alle
Snart er min tid som guvernør forbi og jeg gør klar til at støtte Thomas Korsgaard i hans kommende virke.

Året 2021/2022 blev i den grad året hvor Rotary rejste sig fra covid-tågen og igen kom godt i gang med klubliv og aktiviteter. Når jeg kigger tilbage over året, er jeg imponeret over at se hvor mange klubber der set nye måder at tiltrække medlemmer på, omfavnet mulighederne for inklusion af medlemmer, udarbejdet projekter der støtter de svage i samfundet, bidraget til at hjælpe Ukraines ofre – både lokalt, i distriktet men også i form af landsindsamlingen og meget – meget mere.  

Jeg kan derfor kun kigge tilbage på året med glæde.

Georgia Rotary Student Program (GRSP) koordinator
Hvert år udlover Rotary i staten Georgia i USA 45 stipendier til et college- og universitetsophold i staten. Det eneste de studerende selv skal dække er forsikring og selve rejsen – resten dækkes af Rotary i Georgia. I Danmark har vi god tradition for at have studerende afsted på programmet og de er meget vellidte. Vil du hjælpe så vi fortsat kan sende studerende på et ophold i USA? Så søg funktionen som GRSP koordinator. Ansøgningsfristen er den 20. juni kl. 12.00. Du kan læse mere om funktionen her.

E-klub i distriktet
Jeg har på min tur rundt i klubberne fortalt om nye klubformer og e-klubber.
Jeg tænker, at tiden er ved at være moden til at gøre noget ved sagen. Jeg vil derfor forsøge at samle medlemmer til en kommende e-klub. Der skal samles 8 e-klubs medlemmer, således at klubben kan starte op som en satellitklub. Når klubben (på et tidspunkt) runder de 20 medlemmer kan den chartres og dermed blive en selvstændig klub.
Udgangspunktet vil være møde hver 14. dage (digitalt) og et fysisk møde en gang i kvartalet.
Så kender du nogen der kunne have lyst til at blive medlem af en e-klub? Så bed dem endelig tage kontakt til mig på dg1450-2122 (at) rotary.dk.

Landsindsamlingen og krigen i Ukraine
Krigen raser stadig i Ukraine og i arbejdsgruppen er vi stadig i dialog med de lokale klubber for at følge behovet for støtte fra Danmark. I øjeblikket er det største ønske nogle mobile vandrensningsanlæg, så det undersøger vi nærmere.

Disaster fund
Rotary har oprettet en fond kaldet – Disaster Fund. I fonden kan man søge op til 25.000 USD (så længe der er penge i fonden) til at hjælpe krigens ofre i Ukraine. Det unikke ved denne fond er, at klubberne ikke selv behøver at komme med et beløb, for at kunne få adgang til midlerne. Projektet (som der søges midler til i fonden) kan indeholde: mulighed for at skaffe vand, mad, shelters, medicin, tøj osv. For at få adgang til midlerne skal du udfylde dette skema og sende det til Willi Weber. Har du spørgsmål kan du ligeledes tage kontakt til Willi Weber.

End Polio Now/Polio+ arbejdsgruppe
Vi har i sin tid givet verdens børn et løfte – et løfte om at udrydde polio. Vi er stadig ikke i mål og har ikke indfriet vores løfte. Vores End Polio koordinator Jette Lund samler en gruppe medlemmer, som ønsker at gentænke hvordan vi arbejder med polio i distriktet. Ligeledes har distriktet brug for hjælp til en polio-værktøjskasse, som vi alle kan gøre brug af. Så vil du være med til at arbejde i End Polio Now arbejdsgruppen, så kan du læse mere i dette bilag.

PHF – Poul Harris Fellow
I Rotary i Danmark har vi tradition for at anerkende vores klubkammerater for en særlig indsats med en PHF-nål. Klubberne opsparer automatisk PHF point, når I indbetaler til Foundation og disse point kan omsættes til PHF-nåle.
PHF-anerkendelsen udløser altid en ekstra stolthed over det arbejde man har lagt i organisationen, projektet eller klubben. Så kig rundt i klubben og overvej om I ikke har en klubkammerat, der fortjener at blive anerkendt.
Jeg er gennem året blevet spurgt et par gange, hvordan man finder ud af hvor mange point klubben ligger inde med. Flemming Libner har udarbejdet en manual, som viser hvordan I finder jeres point-saldo på www.rotary.org. Manualen findes her

Så er det vist blot tilbage at sige TAK for nu. Jeg håber at se jer alle på den kommende distriktskonference 1. - 2. oktober 2022 i Aarhus.

De bedste hilsner

Jane Mejlby Buhl-Olsen (snart forhenværende guvernør)