Ingen kan gøre det alene - selv ikke en så stor organisation som Rotary

Indsendt af Jeannette (E-klub) Refstrup den 6.1.2022
Køkkengrej, vandrenseanlæg, madrasser og telte er bare nogle af de genstande, vi i Rotary har doneret til nødhjælp gennem vores samarbejdspartnere.

Foto venligst udlånt af Shelterbox Danmark

Selvom vi i Rotary har 1,2 mio. medlemmer på verdensplan, kan vi ikke redde verden alene, og derfor tror vi på værdifulde og gode samarbejder. Dem har vi nogle stykker af i Rotary, og to af dem er bl.a. med ShelterBox og Water Survival Box.

ShelterBox er en virksomhed, der producerer de væsentligste ting, folk har brug for, for at kunne vende tilbage til en hverdag efter en naturkatastrofe. Det gælder eksempelvis telte, der kan modstå ekstremt vejr og temperaturer, byggematerialer, solcellelygter, køkkengrej, madrasser, vandbeholdere og udstyr til at rense vand med.

Rotary har bl.a. doneret ShelterBoxe til Haiti, der i 2010 blev ramt af et jordskælv, og her bruger nogle familier stadig boxene i en sådan grad, at de efterspørger nye som erstatning for deres gamle.

Sådan hjælper vi hinanden med nødhjælp
Rotary bidrager med netværksmæssig- og finansiel støtte til ShelterBox samt støtte i forhold til logistik. Samarbejdet fungerer som en katalysator for Rotarianere over hele verden til at involvere sig i deres lokale Rotary klub.

Det er et så godt et samarbejde, at ShelterBox i 2020 tildelte Rotary International sin første Global Humanitarian Service Award, som en anerkendelse for det enestående partnerskab. 

- Denne pris er for hvert Rotary medlem i verden, der har aktiveret dette livreddende arbejde. Sammen bør vi være stolte af arbejdet med at støtte familier ramt af katastrofe og konflikt rundt om i verden, sagde John Hewko, Generalsekretær i Rotary International, i forbindelse med overrækkelsen af prisen. 

Vigtigt med rent vand
Efter naturkatastrofer kan det være svært at få adgang til rent vand, så derfor støtter Rotary også op om Water Survival Box.

Det er, ligesom ShelterBox, også nødhjælpskasser, der består af et vandrenseanlæg baseret på mikrofiltre, der ved en simpel rensning kan bruges igen og igen og forhindre vand-bårne infektioner.

Det mekaniske vandrensningsudstyr virker uden tilsætningsmidler. Det forurenede vand, hentet fra floder eller vandhuller, pumpes igennem et meget fint filter (0,00001 mm), som tilbageholder snavs, bakterier og virus. Filteret returskylles dagligt og er dermed rent og klart til brug igen. Anlægget kan rense 10 liter vand til hvert familiemedlem dagligt i mindst 5 år. 

Derudover indeholder boxen også kogekar, spisebestik, tallerkener, køkkengrej og krus, værktøj, forbindsstoffer og andre hygiejneartikler, samt en presenning, der kan skabe et nødtørftigt ly.

20.000 boxe sendt af sted siden 2006
Siden 2006 er der sendt 20.000 Water Survival Boxe af sted i forbindelse med 66 katastrofesituationer i 33 lande. Det er den engelske Rotaryklub Chelwood Bridge RC, som står for pakning, opbygning af beredskabslagre og forsendelse af boxene. Det sker som et klubprojekt og uden fordyrende administrationsomkostninger. Water Survival Box Danmarks opgave er at skaffe penge til finansiering af boxene. 

I Rotary tror vi på gode samarbejder. Samarbejde er nøglen til et godt liv for de mennesker rundtom i verden, der er blevet ramt af forfærdelige naturkatastrofer, og som derfor mangler de mest nødvendige ting for at kunne overleve og genopbygge deres liv. 

Så tak til ShelterBox og Water Survival Box for godt samarbejde og partnerskab – uden jer kunne vi ikke have hjulpet så mange mennesker i nød. 

Læs mere om ShelterBox her: https://www.shelterbox.dk 

Læs mere om Water Survival Box her: http://watersurvivalbox.dk
 

KLIK OG FØLG DISTRIKT 1450 PÅ FACEBOOK

ER DU IKKE MEDLEM AF ROTARY? KLIK HER OG LÆS, HVORDAN DU BLIVER DET