Hertug Hans Rotary Klub i Haderslev bidrager med donation til børnehjemmet Sarliaq i Grønland

Indsendt af Peter Thode Loft den 24.2.2020
Hertug Hans Rotary Klub, Helene & Bonnik Hansens Stiftung, Lions Club Ilulissat, Hotel Arctic Fonden, KJ Greenland A/S og NDO Supply A/S er gået sammen om at donere en stor hytte til børnehjemmet Sarliaq, som ligger i Ilulissat. Børn og unge samt medarbejdere på børnehjemmet kan se frem til en ny hytte, som ifølge planen skal være klar til brug i september. Børnehjemmet Sarliaq er normeret til 20 børn og unge i alderen 0 til 18 år. På nuværende tidspunkt har hjemmet 19 beboere.

Børnehjemmet med forstander Inunnguaq Fleischer i spidsen udfører et vigtigt arbejde for at udsatte børn og unge kan blive i stand til at indgå i det omkringliggende samfund og dermed blive en del af det fremtidige Grønland. Børnehjemmet behandler nogle af de børn som af forskellige årsager og med forskellige baggrunde har behov for behandling og omsorg. Børnene kommer fra hele Grønland.

20 KILOMETER FRA ILULISSAT
Hytten ligger 20 kilometer nord for Ilulissat. Om sommeren kan børnehjemmet sejle til hytten i deres egen båd, og om vinteren kan de køre snescooter eller hundeslæde dertil. Inunnguaq Fleischer vil også gerne vandre til hytten med beboerne.

Hytten bliver et vigtigt redskab i det daglige behandlingsarbejde på børnehjemmet. I hytten har medarbejdere og beboere mulighed for at skabe en tæt relation uden påvirkning udefra. Hytten giver også mulighed for, at børnehjemmet kan tage akut af sted med et eller flere børn, hvis de får behov for at blive skærmet fra de andre beboere. Hytten kan i den sammenhæng være et "safe place", hvor børnene kan føle sig trygge og dermed komme mere styrket gennem svære perioder.

VIDEO AF DEN FÆRDIGE HYTTE
Niels Hauberg fra Lions i Grønland har sendt HHHRK og en flot video af den færdige hytte, som en tak til alle, der har bidraget i det fælles projekt. Enkelte scener i videoen er optaget med drone og giver et flot billede af hytten oppe fra. Video kan ses via linket https://www.youtube.com/watch?v=8EjpHFY4t-E

Børnehjemmet takker alle samarbejdspartnere i dette fælles projekt, som var Hotel Arctic, Lions Club Ilulissat, Helene og Bonnik Stiftung, KJ Greenland, NDO Supply og Haderslev Hertug Hans Rotary Klub.
Derudover rettes en personlig tak til Erik og Susanne Bjerregaard, Knud Nielsen, Niels Hauberg, Henrik Walsted og Jakob Forsingdal.