Indsendt af Jesper Frits Nielsen den 16.2.2020

Weekenden i uge 6 var hele Rotaract Danmark indkaldt til magisk i den danske lokalafdeling af Hogwarts, ved Stenløse lige uden for København.
Udover at weekenden indholdet gensynsglæden ved mødet af Rotaract bekendtskaber fra hele landet og glæden ved at skabe nye venskaber. Der er naturligvis ingen nationalforsamling uden at der er venskabelige konkurrencer. De fire kollegier skulle finde vej genne magiske labyrinter, vise deres høje niveau i besværgelser og afbalancering af mikstur.

Var der også indkaldt til masterclass i ”Defence Against the Dark Arts”, hvor der var fokus på den altid tilstedeværende trussel af stress og hvordan man ikke lader det vinde i hverdagen. Efter en inspirerende fortælling og dialog med Trine Bjerremand Caspersen, forsatte undervisningen med ”Transfiguration”. Her gæstede Karen Tobiasen og team skolen, Karen har tidligere stået i spidsen for Nordeas Transformation. Denne lektion fik tankerne og følelserne i gang hos klassens deltagere, der blev arbejdet med selvindsigt og med hvordan man kan gå ud og være en den bedst udgave af sig selv.
Hele programmet gav alle deltagere noget at reflektere over og mange har efter følgende også valgt at ændre på deres selvbillede eller indstilling til studie/arbejde.

Vi gennemførte også Rotaract Danmarks årlige nationale generalforsamling, hvor DANIO-bestyrelsen 20/21 blev valgt. Rotary International har fjernet den øver aldersgrænse for Rotaract - alle Rotaract klubber blev opfordret til at tage stilling til dette hjemme i egne klubber. Vi vedtog en stor strukturel ændring i DANIO-bestyrelsen, dette var at vi fjernet posten ’Past-Præsident’, for at erstatte den med posten ’Præsident-Elect’. Denne ændring skal være med til at skabe et stærkere samarbejde mellem Rotaract og Rotary, samt at styrke rollen som Præsident.

 

Venlig hilsen

Jesper Frits Nielsen, DANIO præsident 19/20.