Woodshop - Fra træskib til strengeinstrumenter

Indsendt af Vagn Soelberg den 30.9.2022
Kan man bruge viden fra fødevareindustrien og kendskab til træhuse til at lave sig en stradivarius?

Woodworks sælger og reparerer strengeinstrumenter i alle størrelser. Petter, som i dag er ejer af butikken, fortalte os om den lange 'omvej' omkring fødevareindustrien til at blive ejer af en lille enmands specialbutik i en af de skjulte baggårde midt i Silkeborg centrum.

Petter fortalte levende om arbejdet med at reparere strenginstrumenter i alle størrelse, samt salg af samme. Da en startviolin kan købes for 1.500 er der selvfølgelig en grænse for hvor dyr en reparation der kan betale sig at lave, men omvendt er musikinstrumenter, som de fleste vil vide, en meget personlig ting - og Petter har flere gange repareret for helt op til 1000 kr., selvom et nyt instrument ville kunne købes for et beskedent ekstrabeløb.

Gennem en quiz med spørgsmål som 'Hvad hedder Danmarks nationalinstrument? Hvad hedder Norges nationalinstrument?' og 'Hvor mange stradivarius-violiner eksisterer fortsat?' blev vi meget klogere på denne verden af instrumenter i træ, som er limet med benmel og kræver meget forståelse for både træets levende egenskaber og larkeringsteknikker. (Iøvrigt er svaret 'Lur', 'Fele' og 150-200 stk.)