Indsendt af Bo Eriksson den 23.5.2022
En spændende rundvisning på Horsens Gymnasium og HF, som blev en juridisk enhed den 1. januar 2020.

Sammenlægningen mellem de to gymnasier i Horsens er forløbet godt men selvfølgelig ikke uden udfordringer. Den gamle hovedbygning fra 1940 er tegnet af Viggo Norn og i 2014 og efterfølgende i 2021 har først AART-architect og senere C-F- Møllers architects stået for de to tilbygninger, som falder fint i tråd med det oprindelige formsprog. Symmetriske gule teglstensbygninger, som er placeret, så der er en smuk alle op mod hovedbygningen og centralt i gården mellem de tre bygninger står skulpturen "Platon og Sokrates", som er med til at signalere skolens fokus.

På turen gennem bygningerne møder man hele tiden kunst. Den store kunstsamling fra gymnasiet på Højen er flyttet med over, og der er fundet gode løsninger til placering. I de nye bygninger er der fokus på lysindfald, der er fundet plads til små grupperum og et nyt samlingsrum, som er blevet døbt "Arken".

Der er en smuk sammenhæng mellem de gamle og de nye bygninger. Turen sluttede med et besøg i den store idrætshal, hvor der lige nu var dækket op til skriftlig eksamen.

Ambitionen er, at bygningerne også skal bruges uden for skolens åbningstid, og der er f.eks. et samarbejde med Horsens Kommune i forhold til brug af idrætshallen.