Indsendt af Vagn Soelberg den 26.10.2022
Hvad der startede som en ide om at lave billigere PC’ere til private og mindre virksomheder er endt som 3-cifret millionforretning for de helt store producenter og organisationer

Mandagens møde hos Foxway i Hinnerup, gjorde os klogere på hvordan det tidligere DCC har lavet en solid forretning ud af at modtage returnerede eller let brugte PC’er fra producenter, elektronikforretninger og store virksomheder, sætte dem i stand og sælge dem til et nyt liv hos andre virksomheder.

Firmaet er siden den spæde start i 1996 vækstet med flere 100% til en omsætning på 750mio og en fornuftig bundlinie på 50mio i 2021.

Foxway modtager ikke blot returnerede eller fejlmeldte PC’er fra de store leverandører, men også PC’ere som efter 2-3 i brug hos virksomheder og organisationer skal skiftes ud med noget nyere. PC’erne kigges efter, repareres og/eller får udskiftet slidte dele (bl.a. tastatur og batteri) og sælges derefter til andre virksomheder som kan bruge dem.

Pandemien var en booster da der blev mangel på PC’ere til hjemmearbejdspladserne, men de store virksomheder har opdaget fidusen ved at give medarbejderne næsten nye, men fuldt ud fungerende PC’er med fuld garanti til en pris der ligger meget under nyprisen. Og så er det jo bæredygtigt og PC’erene bliver ikke smidt ud efter brug.

Foxway er unikke i forhold til at kunne slette data 100% sikkert fra de brugte PC’ere, lægge nyeste version af Windows på dem og konfigurere PC’eren til et hvilket som helst land, inklusive det rigtige tastatur. En dansk PC fra en ingeniørvirksomhed kan således få nyt liv på kontoret i en transportvirksomhed i Spanien.

Et super godt besøg, som vores sekretær havde arrangeret.