Indsendt af Bo Eriksson den 5.4.2024
Egebjerg har været et attraktivt sted at bo i årtusinder

Torsdag deltog vi i Horsens Museums åbne rundvisning på de arkæologiske udgravninger i Egebjerg, hvor vi blev vist rundt af arkæologerne Per Borup og Annamaya Mogensen. Først fik vi et overblik over det store udgravningsområde, hvorefter vi begav os ud i feltet.  Det regnede og det gjorde turen rundt lidt udfordrende, da alt var leret og meget glat, men vi klarede det uden uheld. 

Allerede i jernalderen for godt 2000 år siden var det attraktivt at bo i Egebjerg, og man håber at udgravningerne kan være med til at give nogle svar på hvorfor. En teori er, at Nørrestrand gav en naturlig beskyttet havn, og at den lerholdige jord gav gode muligheder for at lave lerkar. Man har også fundet en del, der kan underbygge denne teori. 

Man boede ikke helt så tæt dengang, og man kan også se, at et hus kunne holde ca. en generation, så skulle der bygges nyt, fordi der f.eks. var gået råd i træet. 

Der skal graves meget muld væk for at komme ned til de arkæologiske fund, og det skal gøres med en vis forsigtighed, så man ikke ødelægger noget undervejs.

Spændende aften, som sluttede med dejlig lasagne hos Anne og Lars.

 

2024-04-05 Anna Marie Illum og Bo Eriksson