Indsendt af Bo Eriksson den 6.10.2023
Denne aften indeholdt flere forskellige gode punkter. Der var mange gæster og medlemmer for at høre Josefines fortælling om opholdet i Canada

Præsidentens velkomst

Birthe bød velkommen til denne hyggelige aften, hvor fokus var udvekslingsstuderende, Josefine, som var outbound studerende i skoleåret 2022/2023. Hun fik en særlig velkomst. Vi har alle set frem til at høre om Josefines år i Canada.

Klaus holdt tre minutter om gode oplevelser og varige relationer med tidligere inbound studerende.

 

Marius fik sin anden Paul Harris Fellow udmærkelse

Marius fik overrakt en Paul Harris nål og en buket blomster for stort engagement som counsellor. Marius arbejde har bevirket, at de studerende gennem årene har været klædt bedst muligt på til deres oplevelser i udvekslingsåret. Marius sagde mange tak og fortalte, at det sidste år som counsellor har været meget nemt for ham, da han har været counsellor for Josefine.

 

Der var følgende meddelelser:

Birthe fortalte, at Distriktskonferencen (som vi desværre ikke deltog i dette år) har kåret foredraget af Uffe Dreesen og den efterfølgende fine dag for de ukrainske børn og deres mødre, som det bedste lokale hjælpeprojekt i vores distrikt.

Torsdag d. 19. oktober kl. 14-16 afholder Foundation Rotary Horsens Walk and Talk i Bygholm Park. Vi opfordres til at deltage og tage familie og venner med. Det koster 75 kr. pr. deltager over 12 år. Overskuddet går ubeskåret til End Polio Now og Kirkens Korshær.

Kim havde en vigtig meddelelse vedrørende biografturen næste torsdag. Deadline for tilmelding/framelding er fremrykket til mandag kl. 12, og der bestilles Spaghetti alla carbonara til de, som inden filmen ønsker spisning i Megascopes restaurant. Ændringerne tilrettes på hjemmesiden, og der sendes en særskilt mail til medlemmerne.

Kim oplyste, at Middelfart Sparekasse uddeler legater til blandt andet lokale foreninger og han efterlyser nogen, som kan være behjælpelig med at søge midler til vores klub. Der er deadline 22. oktober. Da det er oplagt, at der søges via Rotary Foundation Horsens, kontakter Kim Niels Christian. Anne vil gerne være behjælpelig med at være pennefører.

Vi har fået en lille stak kataloger til årets Kunstmesse 4. og 5. november, der blev uddelt. Katalogerne skal bruges til at reklamere for kunstmessen. Der deles flere ud næste torsdag.

 

Josefine fortalte om et års ophold i Canada

Josefine fortalte begejstret om sine oplevelser som udvekslingsstudent i Canada. Hun boede i Collingwood, der er en by beliggende i Ontario med 22.000 indbyggere.

Josefine var tilknyttet to lokale Rotaryklubber, som var gode til at tage hende med til forskellige aktiviteter og velgørenhedsarrangementer, samt arrangere ture med de andre udvekslingsstuderende.

De tilknyttede værtsfamilier gav hende mange dejlige oplevelser, blandt andet blev der arrangeret en dansk juleaften, de tog hende med på skiture, i forlystelsesparker og en tur til Florida og Niagara Falls.

Overraskelsen var stor, da Josefines familie i april måned pludselig kom på besøg.

Under opholdet gik Josefine i 11. klasse på en High School med mange elever. Her havde hun sjove og spændende selvvalgte fag, og det var en stor oplevelse af være med til skolens Proms-fest.

Josefine synes, at hun er vokset af opholdet, hvor hun i højere grad har lært selv at skulle håndtere forskellige situationer, og det har bevirket, at hun har lært mere om sig selv.

Det mest berigende var de mange forskellige mennesker, som hun mødte i Canada, hvor hun fik gode venskaber og hun lærte, at verdenen er mere kærlig, end hun havde forestillet sig.

Josefine sluttede sit oplæg med at takke vores klub for muligheden, og hun vil bære de værdier, som hun har lært af opholdet, videre med sig i livet.

Tak for et dejligt livsbekræftende oplæg, Josefine!

2023-10-06 Anne Sloth-Egholm og Bo Eriksson