Det er også vores plan at få et toilet

Indsendt af Bo Eriksson den 30.5.2023
Jakob er forlovet med Ida og de er begge - inspirerede af klimaforandringerne - interesserede i bæredygtig levevis og at bygge deres eget Tiny House

Birgit bød velkommen og gav ordet til Niels Christian, som havde nyt fra Foundation arbejdet. Kunstmessen bliver fremadrettet forankret i Foundation Rotary Horsens i et underudvalg. Det er besluttet en fordelingsnøgle til støtte til det humanitære arbejde på hhv. 60 procent til støtte nationalt og 40 procent til international støtte.

Kunstmessens overskud går ubeskåret til hjælpearbejde. Vi kan være med til at øge overskuddet ved at henvende os til dem vi kender, som kan være interesserede i at få en annonce i kataloget, der bliver lige så flot som sidste år. En annonce koster fra 400 kr. for en lille annonce til 5.000 kr. for en helsidesannonce.

Efter tre minutter leveret af Marius, blev scenen givet videre til Jakob Ottarsson, som fortalte lidt om sig selv. Han startede på medicinstudiet i 2019, havde en lille afstikker på Musikkonservatoriet, men er nu tilbage på medicinstudiet igen.

Jakob er tidligere outbound student og var i Australien i 2012-2013. Han fortalte, at erfaring herfra har givet ham mere gå-på-mod, der også har medvirket til, at han har givet sig i kast med at bygge sit eget Tiny House.

Jakob er forlovet med Ida og de er begge - inspirerede af klimaforandringerne - interesserede i bæredygtig levevis og at bygge deres eget Tiny House. Det er også en fordel, at byggeomkostningerne er små, da det giver mere økonomisk frihed.

Tiny Houses er typisk mobile, ca. 20 kvm og bygget med bæredygtighed i fokus. Det er afgørende, at pladsen optimeres, og det tvinger én til at prioritere.

Jakob og Ida havde ingen erfaring med at bygge og Jakob tilmeldte sig derfor et byggekursus i Ebeltoft, der har specialiseret sig i Tiny Houses.

De har lært meget af byggeprocessen, og vi fik vist fine billeder derfra. Huset har siden marts stået på en lejet grund i Tilst. Parret er flyttet ind og huset er næsten færdigt, dog mangler de at installere sanitet og en luft-til-luft pumpe.

Tak til Jakob for et interessant foredrag om Tiny Houses.

Venlig hilsen Anne

2023-05-30 Anne Sloth-Egholm (tekst) og Bo Eriksson (foto)