Der er koldt i Danmark og sproget er svært

Indsendt af Bo Eriksson den 27.11.2023
En spændende aften, hvor Clarissa fortalte om sin opvækst i Ghana, og hvordan hun havnede i Danmark

Ghana består af mange forskellige regioner, og det er ret forskellige traditioner og sprog, der kendetegner de forskellige regioner. Clarissa er vokset op i en familie med mange magtfulde kvinder. Faderen var bankdirektør og moderen arbejdede i banken, så Clarissa er vokset op med vuggestue og børnehave og senere skolegang. Clarissas mormor skrev i sit testamente, at ingen mand skulle arve hende, og det blev så Clarissas mor. Clarissa er uddannet indenfor marketing, og har arbejdet både i USA og England, og det, der fik hende til Danmark, var kærlighed. Hun mødte sin nuværende mand Jesper via Facebook, og nu har de været sammen i 8 år og har to børn.

Om at bo i Danmark sagde Clarissa, at sproget er svært og her er koldt, men til gengæld satte hun stor pris på vores evne til at være sammen på trods af uenigheder.  Vi kan være sammen på tværs af politiske overbevisninger, og vi kan arbejde sammen på tværs af forskellighederne.

Clarissa snakkede om vigtigheden af at gøre op med vores fordomme. Vores forestilling om Afrika stemmer ikke altid overens med virkeligheden, og det er vigtigt, at vi respekterer hinanden og den kultur, der hører med. Hun pegede på vigtigheden af, at udvikling skal ske i et samspil, og at hjælp skal være hjælp til selvhjælp.

2023-11-27 Anna Marie Illum og Bo Eriksson