De små EU-lande har stor indflydelse i EU-parlamentet

Indsendt af Bo Eriksson den 13.6.2023
Asger Christensen, som er valgt ind i Europa-Parlamentet for partiet Venstre fortalte veloplagt om sine første fire år i Europa-parlamentet

Aftenens foredragsholder, Venstrepolitiker Asger Christensen, som er valgt ind i Europa-Parlamentet, startede med at fortælle, at han er landmand fra Koldingegnen, hvor han har en gård med malkekøer, som sønnen passer.

Interessen for politik blev vakt tidligt, og for fire år siden blev han valgt ind i EU-parlamentet, hvor han målrettet gik efter plads i Landbrugsudvalget og Miljøudvalget.

Vi fik mange historier fra det politiske arbejde og hvordan politikerne bliver klædt på med viden om aktuelle og kommende emner af de mange lobbyister og stakeholders, der henvender sig til EU-medlemmerne.

De to første år oplevede Asger Christensen, at dagsordenen i høj grad handlede om klima og hvordan man via innovation og nye teknologier blandt andet kan afhjælpe CO2 udledning og udledning af metangasser.

Nu er det krigen i Ukraine, der er på dagsordenen og energi og fødevarer er blevet en del af EU's sikkerhedspolitik. Asger Christensen fortalte om stor handlekraft og hastighed, der ikke før er set i EU, da man besluttede at indføre en solidarisk fordelingspolitik af gas mellem EU-landene.

Tak til Asger Christensen for et foredrag, der tydeligt viste, at han lægger et stort engagement i arbejdet. Det er hans erfaring, at små EU-lande har mulighed for større indflydelse end landendes størrelse egentlig berettiger til.

Venlig hilsen Anne

2023-06-13 Anne Sloth-Egholm (tekst) og Bo Eriksson (foto)