Long Term Exchange

Programmets formål er

  • at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for unge at opholde sig i fremmede lande som "Ambassadører for goodwill og international forståelse".
     
  • at gøre det muligt for unge gennem et års ophold i fremmede lande at opleve andre folkeslags levevis, følge deres skikke og skoleundervisning i omgivelser, der er helt forskellige fra deres hjemlige forhold, og
     
  • at modne dem og udvide deres horisont ved at leve sammen med - og indordne sig under - folk af en anden kultur, religion, race og ved personligt at måtte klare sig i dagligdagen under helt nye vilkår.

Hvert år udveksles omkring 200 unge danske med et tilsvarende antal unge fra oversøiske lande. På verdensplan omfatter denne ungdomsudveksling inden for Rotary omkring 9.000 årligt. Der er tale om en kulturel udveksling. Udvekslingsstudenter får derfor opholdstilladelse i værtslandet, hvor de skal modtage undervisning, men ikke er berettigede til at arbejde.

Som Rotary udvekslingsstudent får du oplevelser for livet og lærer en masse om et andet land, de mennesker, der bor dér, deres sprog og kultur.

Du vil være med til at skabe forståelse mellem kulturer, fordi du som goodwill-ambassadør i løbet af dit år som udvekslingsstudent  skal fortælle dine nye venner om Danmark og danskerne.

Du skal gå i skole på high school niveau og bo hos flere forskellige værtsfamilier, som alle bor i samme by eller i nærheden af den skole, du går på. Du bliver knyttet til en Rotary klub, som interesserer sig for dig og bakker dig op, og som du kan få hjælp og rådgivning hos. Du får på denne måde en masse nye familiemedlemmer og venner.

Gennem hverdagen i det "fremmede" kommer du til at opleve en anden kultur helt tæt på!