Presse|Kontakter

Pressetalsmand 

Jens Otto Kjær Hansen
Jens Otto Kjær Hansen

Hansen-Aaeslevs Vej 7
8220 Brabrand

Tlf.: (+45) 20 14 12 66

rotarynorden (at) gmail.com 

 

Fakta om Rotary

Rotary er et stærkt netværk med 1,2 millioner medlemmer. Rotary består af engagerede og motiverede mænd og kvinder, der sætter høje etiske standarder som mål og som dedikerer deres tid og talent til at takle verdens mest presserende humanitære udfordringer.
 
Rotary er samtidig et erhvervsnetværk, hvor medlemmer har mulighed for at sparre med hinanden om de udfordringer, som hverdagen kan byde på

Rotary er en organisation der tager ansvar, og rotarianere går forrest, når det er nødvendigt. Det betyder, at Rotary er et netværk af ledere af hjertet og ikke af titel. Personer der er i stand til at bringe idéer, velgørenhed og forretning et skridt videre.

I den forbindelse er der nogle vigtige talemåder, der kendetegner Rotary som organisation. Nogle har vi valgt at bibeholde på amerikansk, fordi det lyder bedst:

 • Join leaders, Exchange ideas, Take action
 • Leaders by mind – not by title
 • Service Above Self

4-punkts prøven, der anvendes som en etisk og moralsk guide for rotarianeres professionelle og personlige relationer; 

 • Er det sandt?
 • Er det rimeligt for alle involverede?
 • Vil det skabe velvilje og fremme venskab?
 • Vil det være til gavn for alle involverede?

For Rotary er det vigtigt, at signalere diversitet - Rotary byder alle velkomne, hvis de tager socialt ansvar på en eller flere af følgende niveauer; individuelt, lokalt, nationalt og internationalt plan.

Rotary Danmark formand 2023-24

John Christensen

John Christensen
Tronderupvej 20
Kilden
9900 Frederikshavn

Tlf.: (+45) 0 80 28 40

dg1440-2223 (at) rotary.dk

 

MEDLEMSBESKRIVELSE

Rotary har historisk været drevet af mænd og kvinder, der har gjort det rigtig godt. Men i takt med at diversitet bliver et mere og mere naturligt billede af den globale udvikling ønsker Rotary også, at det samme billede gør sig gældende for deres medlemsskare. Derfor opfordrer Rotary alle til at kigge indenfor i klubberne, netop for forstå organisationen og alle de muligheder som den byder på. Måske er det noget for dig? 

Hvem: Rotary samler mennesker der kæmper for vigtige emner på forskellige plan. Medlemmer repræsenterer mange forskellige brancher som, sundhed, kunst, industri, håndværk, hjemmegående, ledelse på alle niveau, etc. Alle disse forskellige baggrunde giver forskellige perspektiver og erfaringer, som i samarbejde forbedre liv for andre, der trænger til hjælp. 

Hvor: Overalt i verden fra Haiti og Grønland til Nigeria og Singapore findes der Rotary klubber, hvilket giver en diversitet i livsanskuelser, erfaringer og meget mere. Denne diversitet styrker netværkets viden og styrke til at løfte verdensomspændende aktiviteter i fællesskab, som for eksempel Udryd Polio Nu. I disse dage er Rotary mest udbredt i USA, Indien, Japan, Europa og Brasilien. De hurtigst voksende regioner er Sydøst Asien og Afrika. 

Hvad: Rotarianere bidrager med deres tid, energi og interesse for vedvarende og langsigtede projekter overalt i verden. Projekter fokuserer på vigtige emner som:

 1. fred og konfliktløsning
 2. sundhed for mødre og børn
 3. uddannelse og udvikling af læsefærdigheder
 4. økonomisk udvikling til lokalsamfund
 5. sygdomsforebyggelse og behandling
 6. vand og sanitære forhold.

Landssekretær

Lone Bang Christensen

Lone Bang Christensen
Rotary Danmarks Sekretariat
Tranemosevej 2
Ejby
4623 Lille Skensved

Tlf.: (+45) 3880 4008
Mob.: (+45) 40 15 16 86
rds (at) rotary.dk

Kontakt os

Hvis du gerne vil i kontakt med os kan du benytte Landssekretærens e-mail adresse.

Nyttige links:
www.rotary.org - Rotary Internationals webside
www.rotary.dk  – Rotary Danmarks webside