Fakta om Rotary

Rotary har historisk været drevet af mænd og kvinder, der har gjort det rigtig godt. Men i takt med at diversitet bliver et mere og mere naturligt billede af den globale udvikling, ønsker Rotary også, at det samme billede gør sig gældende for vores medlemsskare. Derfor opfordrer Rotary alle til at kigge indenfor i klubberne for at forstå organisationen og alle de muligheder, som den byder på. Måske er Rotary noget for dig?

Medlemsbeskrivelse

Hvem:

Rotary samler mennesker der arbejder for vigtige emner på forskellige plan. Medlemmer repræsenterer mange forskellige brancher som sundhed, kunst, industri, håndværk, hjemmegående, ledelse på alle niveau, etc. Alle disse forskellige baggrunde giver forskellige perspektiver og erfaringer, som i samarbejde forbedrer liv for andre, der trænger til hjælp. 

 

Hvor:

Overalt i verden fra Haiti og Grønland til Nigeria og Singapore findes der Rotary klubber, hvilket giver en diversitet i livsanskuelser, erfaringer og meget mere. Denne diversitet styrker netværkets viden og styrke til at løfte verdensomspændende aktiviteter i fællesskab, som for eksempel udryddelse af Polio. Rotary er mest udbredt i USA, Indien, Japan, Europa og Brasilien. De hurtigst voksende regioner er Sydøst Asien og Afrika. 

 

Hvad:

Rotary er et stærkt netværk med 1,2 millioner medlemmer. Rotary består af engagerede og motiverede mænd og kvinder, der sætter høje etiske standarder som mål og som dedikerer deres tid og talent til at takle verdens mest presserende humanitære udfordringer.
 
Rotary er samtidig et erhvervsnetværk, hvor medlemmer har mulighed for at sparre med hinanden om de udfordringer, som hverdagen kan byde på.

Rotary er en organisation, der tager ansvar, og rotarianere går forrest, når det er nødvendigt. Det betyder, at Rotary er et netværk af ledere af hjertet og ikke af titel. Personer der er i stand til at bringe idéer, velgørenhed og forretning et skridt videre.

 

Rotarys motto er: Service Above Self

 

For Rotary er diversitet vigtig - Rotary byder alle velkomne, hvis de tager socialt ansvar på et eller flere af følgende niveauer; individuelt, lokalt, nationalt eller internationalt plan.
 

Rotarianere bidrager med deres tid, energi og interesse for vedvarende og langsigtede projekter overalt i verden. Projekter fokuserer på vigtige emner som:

  1. fred og konfliktløsning
  2. sundhed for mødre og børn
  3. uddannelse og udvikling af læsefærdigheder
  4. økonomisk udvikling til lokalsamfund
  5. sygdomsforebyggelse og behandling
  6. vand og sanitære forhold.