SKAL RY HAVE SIN EGEN TURISMEPOLITIK? - Åbent møde

Indsendt af Leif Fritsdal den 22.10.2021
ÅBENT ROTARY MØDE
Kom og deltag i vores Rotary møde onsdag
den 3. november kl. 18 - 19.30 på Hotel Ry.

Pris for middag, kaffe og foredrag er 150 kr.
Indbetal 150 kr. på MobilePay mobil nr. 2283 6643 til klubbens sekr. Thomas Linnet Hansen senest tirsdag d. 2. nov. kl. 10. Husk at skrive dit navn og mobilnummer, så din indbetaling bliver registreret.

Ry har efterhånden udviklet sig som Søhøjlandets Skagen. Det er et attraktivt sted at bosætte sig og detailhandlen trives med mange små specialbutikker.  Himmelbjerget er en af de store turistmagneter.
 

I dag er der ingen strategi for udvikling af turistområdet i Ry eller i Skanderborg kommune. Turistmæssigt ser vi mere Ry som en del af Søhøjlandet end som en del af Skanderborg kommune, som sender sine turistpenge til Visit Aarhus. Men kommer der konkrete initiativer fra Visit Aarhus udover at vores område indgår i den overordnede branding af Østjylland som turistdestination?

 

Derfor har vi allieret os med  professor Anne-Mette Hjalager fra Syddansk Universitet, fortæller præsidenten for Ry Rotary Ole Bech Jensen. Hjalager giver sit bud på turisme og har en baggrund som arkitekt med speciale i planlægning fra Arkitektskolen i Aarhus. Gennem en årrække bl.a. været redaktør af tidsskriftet "Byplan", haft forskellige poster i store internationale ingeniørfirmaer og udpeget af erhvervsministeren i bevillingsudvalg for turisme.  I dag professor ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, SDU-Kolding

FOKUS PÅ TURISMEN
Onsdag den 3. november kl. 18 - 19.30 inviterer Ry Rotary Klub alle interesserede indenfor til "åbent klubmøde" på Hotel Ry. Prisen for middag med kaffe samt foredrag med efterfølgende debat koster 150 kr. Info vedr. tilmelding og betaling mv. findes på ryrotary.dk

Professor Anne-Mette Hjalager kommer i sit foredrag ind på følgende:

  • Skal en lille by i Midtjylland have sin egen turismepolitik?
  • Tendenser som vil forandre vores måde at tænke turisme på.
  • Afkobl turismen fra vækstdagsordenen: Hvad der er godt for borgernes liv, er også godt for turisterne og turisterhvervet.

Ry Rotary arrangerede for et par uger siden sammen med "Fælles Om Ry" en udviklings- og erhvervskonference på Ry Højskole med fokus på Ry og områdets udvikling de næste mange år. Turismen bliver en vigtig del af områdets udvikling,  påpeger præsident i Ry Rotary klub Ole Bech Jensen, så vi håber, at mange vil deltage i vores åbne Rotary møde om dette vigtige emne.  

Pressekontakt Leif Fritsdal +45 2028 3461 leif (at) fritsdal.dk- Ry Rotary klub - form. PR - www.ryrotary.dk