Flot start på nyt Rotary år i Brande

Oprettet af Jeannette Refstrup den 14.9.2021
Brande Rotary Klub besøgte kommunens hidtil største anlæg – nemlig multihuset Artium.

Blot to dage efter, at Artium, ny skole og kulturhus i Brande, var taget i brug, var Brande Rotary Klub på rundvisning i multihuset. 

Multihuset Artium vil uden tvivl få stor betydning for det omliggende samfund - som også Rotarys medlemmer og deres nærmeste er en stærk del af.

Atrium er et levende hus med mange funktioner og mennesker. Alt sammen noget, der betyder nytænkning og krav om tværgående samarbejde.

Biblioteket er for eksempel nabo til politiet. På etagen lige ovenover bor tandplejen med alt, hvad det indebærer af lyde fra snurrende bor og skyllevand.

Rotary-medlemmerne og deres ledsagere kom hele vejen rundt. Arkitekternes ønske om at skabe et åbent hus med ganske få døre, hvor den ene funktion går glidende over i den anden, er lykkedes til fulde.  

Med tydelig stolthed fortalte områdelederne indenfor service, indskoling og bibliotek om stedet, som er alt andet end en almindelig folkeskole.  

Med besøget tog kammeraterne i Brande hul på et nyt Rotary-år 2021 - 2022, hvor der allerede er planlagt et bredt program med aktiviteter, der spænder fra virksomhedsbesøg til foredragsmøder med aktuelle temaer - og mange andre emner indenfor Rotarys kerneområder (netværk, humanitært arbejde og kulturudveksling).
 

Fakta om Artium:

  • Hovedansvarlig for byggeriet: Entrepenør NCC Danmark A/S i samarbejde med gpp arkitekter, Nerd Architects, Sloth Møller rådgivning og byMunch by- og landskabsdesign.
  • Projektet er Ikast-Brande Kommunes hidtil største anlægsopgave.
  • Der er afsat 205 mio. kroner til projektet med plads til 650 elever og 65 medarbejdere.
  • Foruden skole vil huset indeholde bibliotek, borgerservice, politi, tandpleje, sundhedspleje, musikskole, ungdomsskole, legestuerum til dagplejen og lokaler til brug for foreningslivet.
  • Kunstnerisk udsmykning indvendig: Astrid Marie Christiansen.
  • Kunstnerisk udsmykning udvendig: Kunstnerduoen Borgman Lenk (værkerne er endnu ikke etableret).

KLIK OG FØLG DISTRIKT 1450 PÅ FACEBOOK

ER DU IKKE MEDLEM AF ROTARY? KLIK HER OG LÆS, HVORDAN DU BLIVER DET

 

Artiklens forfatter, Jytte Gottlieb, har været medlem af Brande Rotary Klub siden 2010 og har blandt andet været præsident for sin klub og af flere omgange formand for klubbens PR-udvalg.