ET HJØRNE AF ROTARY - UNIKKE INVITATIONER OG TANKER FRA GUVERNØREN - APRIL 2023

Kære rotarianere, rotaractere og ROTEX’er

Der er to unikke eventinvitationer i dette nyhedsbrev.
1. Landsmødet ”Lad os alle lede”: https://bit.ly/LOALsignup (det er muligt at deltage fysisk)
2. Charity Bar X The Next Generation: https://bit.ly/rotaractbar

Lige nu er jeg enorm lettet og på samme tid trist og glad. Lettet over, at 13-årige Filippa er fundet i live, trist over, at en mand igen har forgrebet sig på en ung pige. Men glad for, at vi endnu engang har set et eksempel på vores dygtige politistyrkes ihærdige og professionelle indsats med stor opbakning fra befolkningen. Tak.

Dette nyhedsbrev skal ikke handle om dette, men der er trods alt ting der er vigtigere og fylder mere end Rotary og nyhedsbreve, derfor er det værd at nævne. I Rotary arbejdes der på verdensplan målrettet mod human trafficking og overgreb på kvinder. F.eks. i de klubber jeg lige har besøgt i Georgia, hvor man lokalt har oplevet en stigning på 380 % i human trafficking over de sidste 4 år.

Den sidste måned har for mig budt på intensiv slutspurt på mine klubbesøg, et besøg ved GRSP i Georgia og tre af de Rotary-klubber, som er med i programmet, første infomøde i ny Rotaractklub og så har vi fået besat en række vigtige poster i distriktet. Noget af dette kan du læse om i dette nyhedsbrev, og noget har du til gode til en anden udsendelse. 

Denne gang har jeg særligt fokus på Rotaract og spændende virtuelle landsmøder, du frit kan deltage i.

Det gode fra Corona

COVID-19 gav os mange begrænsninger og afskar os fra mange ting vi holder af. Heldigvis fulgte der også noget godt med. F.eks. blev vores digitale modenhed sat på en prøve og accelereret, så de fleste af os i dag ZOOM, TEAMS og virtuelle uden problemer. Under COVID-19, satte Per Lindved og Lars Hajslund gang i de virtuelle distriktsmøder på ZOOM, hvor vi fik spændende oplægsholdere fra ind- og udland til at holde oplæg kombineret med en mulighed for at udvide netværket med nye kontakter uden for egen klub. Det var en stor succes og flere har ønsket at vi skulle fortsætte med disse møder, blot ikke så ofte.

Hvad I ønsker, skal I få. Derfor holdt vi første fælles ZOOM-møde i februar med udgangspunkt i GRSP – Georgia Rotary Student Program. Og inden sommer holder vi to fælles møder mere. Og du skal med!

Næste møde bliver med kommunikationsekspert og forfatter Sarah Møller Lundberg fra VAGUS og Vestas.

Sarah Møller Lundberg har skrevet bogen ”Lad os alle lede”, der giver et nyt perspektiv på organisationer, som f.eks. Rotary. Det handler om, hvordan vi skaber trivsel, forandring og fremdrift på en god måde ved at styrke individers evne til at kommunikere, herunder hvordan vi skaber psykologisk tryghed. Inviter gerne en ven med.

Emnet er særdeles relevant for dig, som er i en klub, der gerne vil være bedre til at tiltrække og fastholde medlemmer. Og i øvrigt for alle, der arbejder med kommunikation og ledelse på et eller andet plan. 

Næste og sidste e-møde i dette Rotary-år bliver et spændende indblik i dansk designs historie og håndværkstraditioner set gennem et par familievirksomheders øjne. Mere om det næste gang.

Læs artikel om ”Lad os alle lede” her:
https://bit.ly/LOALSML

Tilmeld dig landsmødet ”Lad os alle lede”:
https://bit.ly/LOALsignup (det er muligt at deltage fysisk)

Rotaract har brug for dig – NU!

Vi har to velfungerende Rotaract-klubber i distriktet i Aarhus og i Holstebro. På Danio-konferencen i Odense for nylig, blev Holstebro Rotaract kåret som årets Rotaractklub. Stort tillykke med den velfortjente hæder!

Et tæt samarbejde med og støtte af vores Rotaractere er med til at give os alle værdi. Og jo flere unge, der engagerer sig i Rotaract, jo mere attraktive og interessante vil vi også fremstå i Rotary.

Derfor skal vi bakke op, når Rotaract beder om hjælp. Og det gør de nu!

I Aarhus holder Rotaract eventet Charity Bar X The Next Generation lørdag d. 29. april.

Eftermiddagen byder på spændende personlige oplæg og underholdning med live hypnoseshow. Om aftenen er der lækker middag og herefter bar og live musik.

Det koster kun 250 kr. for dig over 30 år. For 18-30-årige er det helt gratis at deltage inkl. middag. Eneste udgift er drikkevarer, som sælges til favorable priser i baren, hvor overskuddet går til et hjælpeprojekt som vælges på dagen.

Se mere og tilmeld dig NU:
https://bit.ly/rotaractbar

I Horsens arbejdes der lige nu på opstart af en Rotaract-klub. Første infomøde med 10 interesserede blev holdt før påske og en håndfuld af disse arbejder nu på at samle en nok til en fuld Rotaract-klub. Så overvej, hvem du kender under 35 år som kunne have interesse i at høre lidt mere om mulighederne her. Selvom du bor et andet sted, kunne det tænkes, at du kender nogen, som kender nogen omkring Horsens

Interesserede kan skrive til:
dg1450-2223 (at) rotary.dk (mailto:)

Det sker lige om lidt …

4/5-23 kl. 16.45-18.00
Åbent online møde om ledelse

Sarah Møller Lundberg forfatter til bogen ”Lade os alle lede” gør os klogere på fremtidens flade organisationer, psykologisk tryghed og forandringsledelse. Mødet er gratis og åbent for alle, også gæster.

Der er mulighed for fysisk deltagelse i Aarhus. Begrænset antal pladser.

Tilmeld dig nu:
https://bit.ly/LOALsignup

29/4-23 kl. 15.00-23.55
Charity Bar X The Next Generation

Fede og inspirerende oplæg, netværk, mad, live musik og charity bar. For dem mellem 18 og 30, og os der føler os sådan.

Tilmeld dig nu:
https://bit.ly/rotaractbar

Tillykke med jubilæerne

I 1921 kom Rotary til Danmark med Københavns Rotaryklub, siden er mange klubber kommet til og nogle er også lukkede igen.

I dette Rotary-år har to klubber i D1450 75-års jubilæum:

Grindsted d. 16. januar 2023

Brande d. 3. april 2023

Lemvig har 75-års jubilæum d. 17. september, men tog forskud på glæderne med en reception d. 19. februar 2023, dagen hvor klubben blev organiseret i 1948.

Stort tillykke til jer alle tre!

Tillykke med posterne

Distriktets nomineringskomité, der blev udtrukket på distrikts-konferencen har valgt følgende rotarianere til vigtige poster:

Michael Kjær Salmansen, Holstebro RK bliver distriktsguvernør i 2025-26, og har pt. titel af DGND.

Per Lindved, Herning Int. bliver CoL-repræsentant fra 2023-26.

Skafti Halldórsson, Struer RK bliver distriktets repræsentant i RDH og TRF i 2023-28.

Stort tillykke og tak for jeres engagement!

Vi støtter stadig …

Der er stadig mange aktiviteter i klubberne for at hjælpe i Ukraine. Her et par eksempler på indsatser i klubberne. Der er mange flere end disse.

Horsens-klubberne har holdt en hyggelig dag for Ukrainske flygtninge i byen med pandekager, underholdning og gavekort til deltagerne.

Billund RK har gang i mange projekter. Senest holdt de et vellykket foredrag med Leif Davidsen for 325 deltagere, hvor overskuddet går direkte til Ukraine.

Ry Rotaryklub har i sidste uge sendt 2 ½ tons fødevarer til Ukraine.

Vores landsindsamling runder snart 6,5 mio. kr. og derudover er 135 generatorer doneret og sendt til Ukraine.

Tak til alle jer, der gør en indsats, lille som stor.

Tak fordi du læste med. 

De bedste hilsner

Thomas Korsgaard
Distriktsguvernør D1450
dg1450-2223 (at) rotary.dk
Mobil 2710 1826