Submitted by Leif Fritsdal on 6.3.2022
FAKTA OG KØB AF BILLET
Ry Rotary: Torsdag den 10. marts kl. 19.30 i teatersalen, Ry Højskole fortæller Jyllands-Postens fotograf Casper Dalhoff, som bor i Ry, om sit dramatiske ophold og flugt ud af det krigshærgede Ukraine.

Der er 150 billetter á 100 kr. til salg ved indgangen.
Betaling sker via MobilePay. Dørene åbnes kl. 19.00
Vi glæder os til at se DIG.

 

BEHOV FOR HJÆLP
Casper fortæller, at Rotary hjalp mig i Ukraine. Derfor er det helt naturligt, at jeg kontakter den lokale Rotary klub i Ry, så den kan hjælpe med at samle penge sammen til at sende til klubben i Lviv. Den ukrainske Rotary klub har stort behov for penge til nødhjælp, medicin og andre livsnødvendige ting understreger Casper Dalhoff.

DONATION
Kan du ikke møde op til foredraget, men ønsker at donere et beløb for at hjælpe i Ukraine, skal du bruge MobilePay nr. 12850 - husk at skrive "DONATION" i forbindelse med din indbetaling.

FOTOOPGAVE
Casper var af sin avis Jyllands-Posten sendt til Ukraine nogle dage før Putin startede invasionen af Ukraine. Men pludselig befandt han sig midt i en bomberegn sammen med journalisten Jørgen Ullerup, som forøvrigt stammer fra Skanderborg.

DRAMATISKE DØGN
"Den togtur vil for altid være en del af mig. På en formiddag gik jeg fra at være fotograf, hvis opgave det er at formidle, til at være flygtning på lige fod med alle de øvrige i toget......." Sådan beskriver Casper på sin facebook-profil arbejdsdagene, som pludselig blev forvandlet til noget af et mareridt.

Pludselig befandt de to sig midt i en bomberegn, som Putin og hans invasionstropper lod vælte ned over den ukrainske befolkning. Vi måtte søge ly i beskyttelsesrum sammen med befolkningen fortæller Casper. Kun takket være gode mennesker i Ukraine kom vi sikkert ud af landet. En dramatisk køretur, hvor vi startede fra Dinipro og kørte til Vinnitsja -  denne tur tog godt 14 timer mod normalt 7 1/2. Turen videre til Lviv tog næsten dobbelt så lang tid end de normale 5 timer.   

Penge går ubeskåret til Rotary i Lviv i Ukraine
Torsdag aften i teatersalen på Ry Højskole fortæller Casper Dalhoff om sine oplevelser og viser billeder fra den dramatiske flugt ud af Ukraine. Casper ønsker ikke noget honorar for foredraget, men at pengene sendes til Rotary i Lviv, som har påtaget sig en kæmpe opgave med at hjælpe de tusinder af flygtninge og sårede, som kommer til byen. 

Ry Rotary klub bakker op om Caspers ønske om støtten til Rotary i Ukraine og har derfor allerede besluttet at donere 20.000 kr til den Internationale Rotary Klub i Lviv. Klubben håber at kunne skaffe yderligere 15.000 kr via salg af billetter á 100 kr. Der er plads til 150 gæster i teatersalen, som stilles til rådighed af Ry Højskole.

Link til Lviv Internationale Rotary Club - facebook

Læs også artikel i Midtjyllands Avis, Ry-siden (abonnement) 

Rotary Danmarks hjemmeside - om Rotary

Rotary Danmark - facebook side

Foto / Copyright JP-fotograf Casper Dalhoff

NB: Fotos må kun benyttes i forbindelse med omtale af dette arrangement.

Redaktion: 
Leif Fritsdal
Ry Rotary, PR
+45 20283461