Forside

Velkommen hos Rotary Danmark

Vi er naboer, aktive i lokalsamfundet og globale borgere forenet til fælles bedste. Med dig kan vi udrette endnu mere.

Gammel forside
Gammel forside responsiv
a
Udveksle ideer

UDVEKSLE IDEER

Udvid dit netværk - og dit verdenssyn

Oplev nye kulturer
Oplev nye kulturer

Oplev nye kulturer

Udforsk verden gennem Rotarys globale netværk

Slide left

Har du Nogensinde spekuleret på, hvordan livet er på den anden side af jorden?

Unge, der deltager i international udveksling, lærer om en ny kultur - og sig selv - og fremmer samtidig global forståelse. Mange klubber sponsorerer ungdomsudveksling, hvor du kan tilbringe op til et år i et andet land, bor hos en værtsfamilie og går i skole.

En tidligere udvekslingsstudent Anne Beukel Bak siger: 

Den 6. august 2014 ankom jeg, mere nervøs end nogensinde, til Chiles hovedstad. På flyet havde jeg medbragt en kæmpe pose lakrids samt en lille dansk-spansk parlør. Da vi, jeg og fire andre danskere, kom ud af den noget trængte lufthavn, stod der en kæmpe mand med det rareste ansigt, jeg hidtil havde set. Det første jeg gjorde var naturligvis at hilse pænt på ham på spansk, hvilket udløste den største og dejligste krammer. Da han så spurgte, hvordan jeg havde det, på spansk, var det som om min hjerne ikke helt var med, så efter et øjebliks akavet stilhed gik vi mod bilen; han viste sig at være den flinkeste distrikts counsellor. 

Studenter
Rotary har igennem de seneste mange år været Danmarks absolut bedste udvekslingsorganisation. Nu er vi også blandt de største med 200 studenter, der rejser ud i verden.
Slide left

"Udvekslingsstudent - mit livs oplevelse, siger Anne Beukel Bak. Den første uge blev brugt med en hel masse andre nervøse udvekslingsstudenter, men det var rart at vide man ikke var alene!"

Teenagere

Jeg ankom til min by, Coquimbo i den nordlige del af Chile, og boede hos den sødeste familie man overhovedet kunne forstille sig. Da jeg startede i skole, var det naturligvis med skoleuniform. Og første skoledag var ret pinlig, især da der ikke var en eneste der talte engelsk, men så blev jeg da god til tegnsprog!

De første måneder var ret hårde, men det var det hele værd! Jeg startede at få nogle rigtig gode veninder i skolen, og vi brugte hver weekend sammen, med film og popcorn og chilenske snaks. Vi blev de fantastiske fire i skolen, og det var noget af det bedste der skete for mig, for de var de sødeste piger man kan forstille sig. På hjemmefronten blev det også kun bedre, min mor og jeg blev uadskillelige, og da min søster kom hjem efter også at have været på udveksling, havde jeg en ny bedste veninde! 

Både i første og anden halvdel af året var der ture med Rotary, til Patagonien og påskeøerne. Det var nok nogle af de bedste ferier, jeg nogensinde har været på! De andre udvekslingsstudenter blev som en ekstra familie, der altid hjalp en med hvad som helst. Og jeg tror aldrig, jeg har grinet så meget som jeg har med dem. De sidste tre måneder var helt ud fantastiske, fyldt med masser af ture rundt og besøge forskellige venner, hygge med veninderne og masser af familietid. Chile var ikke første ønske på min liste over lande, men hvor føler jeg mig nu dum, at jeg ikke satte det først, og utrolig heldig jeg blev sendt dertil. 

Ja, det var hårdt, men det var det hele værd. Kan ikke vente til den dag jeg kan rejse tilbage og få brugt noget af det spanske, jeg har tilbage, jeg elsker Chile! Buena suerte a todas que van a intercambio. 

Exchange logo

UDVEKSLE IDEER

Udvid dit netværk - og dit verdenssyn

Opgrader din uddannelse
Opgrader din uddannelse

OPGRADER DIN UDDANNELSE

Fra kollegiestipendier til vores berømte Peace stipendier støtter Rotary de uddannelsesmæssige forhåbninger, som tusindvis af fremtidens trendsettere har.

Slide left

Er du en videnbegærlig ung, der vil videre og derfor har brug for et legat?

Hvad enten det er et stipendium til en lokal musiklejr eller til fuldførte stipendier, tilbyder Rotary mange måder at støtte din uddannelse på.

For unge, der lever efter Rotarys overbevisning om at hjælpe andre, giver mange lokale klubber stipendier til bachelorer, kandidater,og endda til internationale studier.

 Anne Katrine Lundsfryd Heide-Jørgensen siger:

Jeg var for første gang i Japan i året 2000/01, dengang som udvekslingsstudent fra Give Rotary klub. Siden har jeg haft en meget nær kontakt og flere gange besøgt Morita-familien, der var én af mine fire værtsfamilier. I 2009 tog jeg desuden et semester på Kansai University for igen at blive betaget af landet. Det japanske, både sproget og kulturen, har på den måde haft min interesse i mange år. Dog har det altid været på hobby-niveau, jeg har dyrket Japan, da min faglige interesse og mit studie længe har drejet sig om flygtningepolitiske forhold og konfliktløsning. 

Når man ved hvilken betydning, selv små frivillige initiativer kan have, bliver man selvsagt begejstret for at høre at en verdensomspændende organisation som Rotary, ønsker at gøre en forskel og derfor sætter ’fred’ på dagsordenen. Det næste jeg håbefuldt tænkte var dog, bare det ikke er blæst for stort op, og bare der nu er vilje og handling bag ønsket om at gøre en forskel!  

Undervisning
Slide left
Students
Fredskonference i Hiroshima
af Anne Katrine Lundsfryd Heide-Jørgensen

I juli 2012 udfordrede og opfordrede præsident Tanaka alle verdens Rotarianere til at skabe ’Peace Through Service’. ”Peace begins with you” var Tanakas budskab og hans ønske var, at få alle Rotarianere til at overveje, hvordan de i deres professionelle som private liv kan gøre en forskel og bidrage til en fredeligere verden. Som en del af hans projekt ville han afholde tre store fredskonferencer på verdens plan, i hhv. Berlin, Honolulu og afslutningsvis Hiroshima. Her skulle Rotarianere, eksperter og andre samles fra hele verden, for at diskutere og sparre med hinanden om forskellige tiltag, der kan bidrage til at skabe fred i verden.
Jeg deltog i fredskonferencen i Hiroshima.  Er der noget Rotary kan, så er det at skabe netværk. Udover ideer og tanker om hvordan vi skaber en fredeligere verden, blev der udvekslet enormt mange visitkort i Hiroshima. Set i bakspejlet her fra Danmark, hvor jeg nu har haft tid til at reflektere over oplevelsen, går det op for mig at det måske netop var en af de indirekte hensigter med at afholde Global Peace Forum. Ved at give deltagerne muligheden for at mødes på tværs af generationer, nationaliteter, kulturer osv., er der nu skabt et netværk og et fællesskab, indenfor hvilket vi alle har forpligtiget os til at gøre en forskel.  

Join leaders logo

VÆR EN DEL AF NETVÆRKET

Kommuniker med ligestillede fra alle kontinenter, kulturer og erhverv.

Gymnasieelever
Gymnasieelever

UDVIKLE KOMPETENCER

Uanset om du er studerende eller er ved at starte din karriere, kan Rotary hjælpe dig med at udvikle dine kompetencer.

Slide left

Er du studerende eller  ung nyuddannet, der søger efter yderligere måder at udvikle dine kompetencer på?

Vi har klubber og programmer, der kan hjælpe dig med at øge dine færdigheder, opnå forståelse af verden og skabe livslange venskaber – samtidig med at du gør en reel forskel i dit nærsamfund.

 • Rotaract er for de 18-30 årige unge, der vil gøre en forskel  og samtidig ønsker at udvikle deres faglige kompetencer og personlige evner.
 • Interact er for studerende i alderen 12-18, der har interesse i samfunds­tjeneste og global udveksling. Interact klubber er ofte tilknyttet en lokal skole.
 • Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) er en lederuddannelse for unge. RYLA drives af lokale klubber.

Som Rotaracter har man ofte masser af  kontakt med sine venner i klubben, og man laver meget andet sammen end bare at høre foredrag hver anden uge. Dels er der de humanitære projekter, og dels laver man alt fra at tage på stranden sammen til at øve sig til jobsamtaler. Derudover er der også både nationale og internationale aktiviteter at tage til – og somme tider er man selv vært og har ud over de sjove opgaver med at pusle hele arrangementet sammen også glæden ved at ha' besøg af Rotaractere fra andre lande og kan nyde at se dem sætte pris på ens arbejde.

3 studiner
I sommeren 2015 arrangerede IRCC – Københavns engelsktalende klub – en international weekend sammen med Malmö-Lund Rotaract på tværs af sundet.
Slide left

"THERE’S NO NEED TO WAIT FOR SOMEBODY’S APPROVAL - THEY CAN JUST GO OUT AND DO GOOD, WHILE HAVING FUN ALONG THE WAY"

Networking
An international weekend

The idea of an international weekend was born and ended up taking place in August of 2015. While most people were accommodated in Copenhagen, only the first evening was spent there. On the second evening participants got to enjoy a Traditional Swedish Crayfish party on a boat in the harbour of downtown Malmö. Since most did not know how to go about eating the crustaceans, they were instructed how to along with the history of Malmö and Skåne intermixed with a lot of snaps and the traditional singing, SKÅL.

An international spin off was, that the Mentoring system (Rotarian/Rotaractor) of D1470 has been adopted/adapted into the Netherlands since a Dutch Rotaractor happened to meet and talk to a Danish District Rotaract Chair – herself a former Rotaractor – at the Crayfish Party. So now several members of The Haarlemmermeer Rotary Club mentor members of their Rotaract Club.

Despite it not being the purpose of the weekend, the two hosting clubs decided to donate the resulting surplus to Shelterbox and hope to get the Rotarians in the two districts to make up the difference to pay for one box.

Because of the collaboration, the International Rotaract Club of Copenhagen and Malmö Lund International Rotaract Club have now entered into a formalized Twinning Agreement and will continue to do things together in the future.

Join leaders logo

VÆR EN DEL AF NETVÆRKET

Kommuniker med ligestillede fra alle kontinenter, kulturer og erhverv.

LÆR ROTARY AT KENDE
LÆR ROTARY AT KENDE

LÆR ROTARY AT KENDE

Hjertet i Rotary er vores klubber med dedikerede mennesker, der deler en passion for både samfundstjeneste og venskab.

Slide left

Er du etableret professionelt og ønsker  du at foretage positive forandringer i dit samfund og i resten af verden?

At være rotarianer sætter dig i forbindelse med forskellige grupper fagfolk, der deler din vilje til at ville give tilbage. Over et måltid eller en kop kaffe, eller endda online, vil du kunne:

 • Diskutere dit samfunds behov og opdage kreative måder at imødekomme dem på.
 • Udvide dit netværk og dine faglige kompetencer 
 • Mødes med gode venner og lære  nye at kende

Læs her hvad Max Ustrup mener:

I 2002 anede jeg ikke, at der var noget, der hed Rotary!

I dag synes jeg, at det faktisk var dybt underligt! At have haft et mangeartet arbejdsliv, - fra bankmand til højskoleforstander, fra kommunalt ansat til eventmager! – Og alligevel har man aldrig stødt på ROTARY!!??

Men heldigvis kom én af mine mange gode venner en dag og bød mig indenfor! – Og sikke en verden! Her går vi rundt og tror, at vi har de allerbedste relationer, - både privat og arbejdsmæssigt! – Og så oplever man pludselig Rotary!
 

 

Team
Ved rejser til både New Orleans, Chile, Peru, Thailand, Bolivia, Tibet, Brasilien, Portugal, Florida m.fl. oplevede vi, hvordan man som rotarianer alle steder blev værdsat for alt det gode, som organisationen står for!
Slide left

"Og når man så oplever, at vi faktisk er ca. 1.200.000 medlemmer i verden, så sker der altså noget, når vi sætter i gang! Jeg vil aldrig kunne forestille mig et værdigt liv uden ROTARY. Tak fordi jeg blev budt indenfor i 2002."

nn
Et internationalt fællesskab af ledere med hjertet placeret det rette sted
Med et enkelt og forståeligt tema, nemlig; ”- Service above self”!

Oplevelser rent forretningsmæssigt og ikke mindst sociale fællesskaber, som bringer nye ting med sig næsten hver eneste dag. Det giver livet mening!
Virksomhedsnetværket har for os bevirket opgaver i udlandet. Gode og seriøse kontakter med virksomhedsledere, som man på forhånd ved har styr på etik og velgørenhed! Mennesker, man kan stole på! Det er netværk så det brager derudaf! Udover konkrete arbejdstilbud og -opgaver, så har besøgene bevirket et fantastisk netværk af privat karakter.  Gode og spændende mennesker i Texas, Orlando, Indien, Israel, Litauen og i Sverige har været guld værd. Og de store forskelligheder i kultur og livsopfattelser verden rundt, er blevet langt mere forståelige og interessante at forholde sig til.

Endelig har gode, frivillige projekter fyldt en del af livet efter 2002, - bl.a. indsamling af hjælp til Chile i forbindelse med jordskælvet, etablering af ny skole på Philipinerne efter tsunamien, et lokalt projekt for unge iværksættere og ikke mindst deltagelsen i et meget smukt projekt, hvor vi sammen med et norsk distrikt var medvirkende til at skabe et bedre liv ved indsamling og levering af helt elementære fornødenheder – og samtidig lave en god optakt til julen i Litauen, hvor elendigheden i nogle landdistrikter er ubeskrivelig. Men frivilligt arbejde på disse måder giver så meget selvindsigt og forståelse, at det ikke kan undgå at bidrage til en bedre verden – og man får samtidig en utrolig stor selvindsigt. 

Exchange logo

UDVEKSLE IDEER

Udvid dit netværk - og dit verdenssyn

Gruppe
Gruppe

Del forskellige perspektiver

Rotary samler store hjerner fra næsten overalt i verden.

Slide left

Er du interesseret i at dele dine unikke evner og erfaringer med andre i dit samfund?

Rotary samler folk fra alle kontinenter, kulturer og erhverv  - det er virkelig en af vores største styrker. Vores medlemmer går forrest inden for deres områder i deres lokalsamfund. Vores forskellige perspektiver hjælper os med at se problemerne på forskellige måder og hjælper os med at løse dem i fællesskab i hele verden.

Gennem Rotary finder vores medlemmer mange måder at opfylde, udveksle ideer og danne livslange venskaber på, herunder:

 • Ugentlige klubmøder
 • Online debatsider
 • Interessebaserede fællesskaber
 • Lokale begivenheder
 • Vores årlige internationale konvention
 • Interesse i at netværke med Rotarymedlemmer i dit samfund?
Kvinder
Rotary er for dem, som har engagement og overskud til at udføre et værdifuldt arbejde sammen med andre - for lokalsamfundet og for den internationale verden.
Slide left

"I en international organisation som Rotary er det naturligt, at der skabes gode venskaber på tværs af landegrænserne – både mellem klubber og mellem rotarianere individuelt."

Kvinde i bibliotek
Venskabsklubber i en trekant

Vi har en god praksis med venskabsforbindelser mellem klubber. I Han Herred Rotary Klub er der tilmed dannet en ”trekant”, idet svenske Hjo RK og norske Stokke RK også har indgået en venskabsaftale, som har bestået i mere end 25 år. Klubberne rejser på besøg hos hinanden, og senest var nordmænd og svenskere på besøg i Danmark. Der var besøg på det historiske anlæg ved vikingeborgen Aggersborg og den nærliggende Aggersborggaard, hvis historie går helt tilbage til år 1086. Den nuværende hovedbygning blev opført 1756-58, og den dannede rammen om et hyggeligt måltid, hvor der bl.a. blev serveret friskfangede blåmuslinger fra Limfjorden.

Det dannede en god pendant til et tidligere besøg hos svenskerne, hvor deltagerne startede med at fange krebs i en sø, og som efterfølgende blev tilberedt og indtaget med stor nydelse, ledsaget af store drammer – og til en Norgestur, hvor deltagerne hyggede sig i det maritime miljø.

De tre klubber har hjulpet hinanden med projekter, bl.a. et stort vandprojekt i Burundi, og ved seminarer mellem udvalgte erhvervsfolk sammenlignes f.eks. beredskabstjenestens vilkår i de tre lande.

De gode venskabsforbindelser er således med til at understrege, at Rotary er en alsidig, international organisation.

Take action

GØR NOGET

Hjælp med at skabe varige forandringer i samfund rundt omkring i verden.

Poliovaccination
Poliovaccination

UDFORSK VORES MÆRKESAGER

Vi er dedikerede til at tage nogle af verdens mest presserende udfordringer på os.

Slide left

Ved du, hvad vi laver i dit samfund og i resten af verden?

Rotarymedlemmer arbejder hjemme og på tværs af jordkloden for at udnytte vores erfaring og viden til at tackle arbejdet med vores mest presserende udfordringer. Vi fokuserer vores indsats på seks områder: fremme fred, forebygge sygdomme, give adgang til rent vand og sanitet, øge mødres og børns sundhed, forbedre grunduddannelse og læsefærdigheder og hjælpe lokalsamfund til at udvikle sig.

Vi er især dedikeret til udrydde polio i vores levetid. Rotarymedlemmer har deltaget i denne kamp siden 1979 og har nu hjulpet med at udrydde polio i alle lande på nær to verden over.

Når du støtter Rotary, bidrager du til det arbejde, vi gør i dit samfund og i hele verden. Vi er en ansvarlig organisation, der bruger næsten 90% af vores midler til projekter.

Poliodråber
Polio er en konstant trussel i Côte d’Ivoire. Regelmæssige vaccinationer er den eneste måde at holde denne sejlivede og invaliderende sygdom ude af landet.
Slide left

"Udryddelse af polio er ikke en mulighed, det er en forpligtelse."

Poliodråber
Kampen for at udrydde polio

ROTARY’s nationale POLIO UDVALG i Côte d’Ivoire
Rotary begyndte kampene mod polio for næsten 30 år siden, og selv om vores arbejde har reduceret antallet af tilfælde af sygdommen med 99 procent på verdensplan, betyder nye udbrud og farlige forhold, at den totale udryddelse af polio er en konstant udfordring.

For eksempel er det i Côte d’Ivoire over to år siden, at sygdommen sidst er set. Men med polio-udbrud i det nærliggende Nigeria, er muligheden for et nyt udbrud en trussel for hele landet. Den eneste måde at holde poliovirus i skak er at fortsætte regelmæssige vaccinationer til alle børn under fem år.

På National vaccinationsdagene sidste år modtog 7,5 millioner børn i Côte d’lvoire to dråber oral polio-vaccine, sammen med vitamin A kosttilskud og ormekure tabletter.

Denne realisering understreges af vores frivilliges villighed til at sætte deres eget liv på spil. Bare sidste år blev 20 polio vaccinatorer dræbt i Pakistan.

“Polio udryddelse er ikke en mulighed, det er en pligt,” siger Richmond-Ahoua, formand for Rotary s PolioPlus udvalg i Côte d’lvoire. “Når man tænker på, hvad der er blevet gjort i Côte d’lvoire, trods de mange forhindringer, vi har står over for, er vi dybt overbeviste om, at polio snart vil blive udryddet.”

Take action

GØR NOGET

Hjælp med at skabe varige forandringer i samfund rundt omkring i verden.

Deltag i et projekt
Deltag i et projekt

Deltag i et projekt

Udvid dit fællesskab med os ved at deltage i frivilligt arbejde på et lokalt projekt.

Slide left

Ønsker du at gøre en indsats lokalt eller internationalt?

Rotary-klubber er sammensat af medlemmer med forskellige kompetencer og interesser. I klubber rundt i Danmark gennemføres forskelligartede projekter lokalt og internationalt, hvor vi drager nytte af hinandens kompetencer.

Klubber samler penge ind ved f.eks. at gennemføre koncerter og motionsløb. Pengene bruges eksempelvis til at støtte udsatte grupper i lokalmiljøet – og i nogle klubber gennemføres også praktiske opgaver som madlavning til hjemløse, som forsidefotoet fra varmestuen i Esbjerg illustrerer.

Mange klubber gennemfører tillige projekter i udlandet – ofte i samarbejde med en lokal Rotary-klub – for eksempel med henblik på at sikre rent drikkevand i en landsby, opbygge en skole, indsamle brugt hospitalsudstyr eller lignende. Et konkret eksempel er danske Rotary klubber som i fællesskab sikre udgivelsen af undervisningsmateriale til forældre samt børnebøger i Grønland.

Vandpost
Rotary har 6 fokusområder bl.a. ”Vand, sanitet og hygiejne”. Derfor gik vi i samarbejde med Ingeniører uden Grænser om at etablere en brønd og et latrin.
Slide left

"Ethvert Rotaryprojekt overalt i verden begyndte altid med en person, der havde en idé."

Glad dreng
Rent vand til landsby i Sierre Leone

WATSAN-projektets fase 2, blev skudt i gang i sommeren 2013 og har som formål, udover at skaffe rent vand, sanitet og viden om hygiejne til beboerne, at styrke de lokale i at tale deres sag over for myndighederne på vand- og sanitetsområdet for at sikre retten til rent vand på sigt. 

Gundsø Rotary Klub indgik aftale med Ingeniører uden Grænser Danmark om at skabe økonomisk grundlag for etablering af en brønd med håndbetjent pumpe, et latrin samt uddannelse i hygiejne i landsbyen Wonde i Kenema-distriktet. For at sikre den bedst mulige løsning blev The Rotary Club of Bo, Sierra Leone samt Engineers Without Borders Sierra Leone inddraget. Denne sammensætning af projekt og fagteknisk viden har været et stærkt grundlag for opnåelse af succes med projektet.

I samarbejdsaftalen blev det aftalt, at der månedsvis skulle leveres en redegørelse for projektets stade og fremdrift samt at der skulle leveres en billedserie der viser forholdene. Denne løbende information gav tryghed for, at projektet forløb og endte som det var planlagt.

Take action

GØR NOGET

Hjælp med at skabe varige forandringer i samfund rundt omkring i verden.

SAMARBEJD MED OS
SAMARBEJD MED OS

SAMARBEJD MED OS

Vi arbejder med grupper i alle størrelser for at kunne udrette endnu mere.

Slide left

Er du interesseret i at få mere indflydelse? Det kan du med Rotary.

Fra lokalt baserede grupper, der samarbejder med deres lokale Rotary klub til globale organisationer, der arbejder med os på langsigtede projekter, kan vi gøre en endnu større forskel, når vi arbejder sammen.

Vi samarbejder med partnere, der spænder fra lokale fødevarelagre  til FN for at udvide rækkevidden og effekten af vores arbejde. Hvis du arbejder med en organisation, der gerne vil samarbejde med Rotary, så kontakt os.

Samarbejde
Rotarypartnere hjælper med, at rent vand flyder ind over Ghana, som det aldrig har gjort før.
Slide left

"Hvis det skal lykkes, har vi brug for indflydelse, der kommer fra samarbejde med andre, som deler vores mål."

Toiletter
Rent vand til børnehave i Armenien

København/Vesterbro RC ville skaffe rent vand til 120 børn i en nedslidt børnehave i nærheden af hovedstaden Yeravan. Klubben samlede 50.000 kroner og modtog fra distrikt 1470 og gennem et Matching Grant andre 100.000. 

I den samlede modernisering deltog også Rotary klubber i Frankring og Norge. I tæt samarbejde med RC Yeravan i Armenien, som var fadder til  projektet, samt borgmesteren i Echmiadzen og en lokal nødhjælpsorganisation blev børnehaven til én af de mest moderne i landet.

København/Vesterbro har været på inspektionsrejse til børnehaven og har fået stor ros for deres indsats.