Rejseinfo

Herunder har vi samlet nogle nyttige ting, du bør vide før flyveturen om billetter, rejsebureau, måltider,håndbagage, hjemrejse og et enkelt tip til en behagelig flyvetur.

Billetter og rejser

Vi har i samarbejde med vores rejsebureau foretaget de nødvendige reservationer af flybilletter for hver enkelt af jer.

De fleste af jer vil komme til at rejse i grupper. Det gælder til Australien, New Zealand, Brasilien, Argentina, Mexico, Chile, USA og Canada.

De øvrige rejser alene, men alle får en grundig rejseinformation inden afrejsen.

Så snart vi har informationer om dit bestemmelsessted - og det sker i nogle tilfælde meget sent – kan du se din rejseplan, der viser rejserute, flynumre, ankomsttidspunkter osv. helt frem til bestemmelsesstedet på databasen under ”Travel Plan”

Endvidere modtager du information om bagageregler, toldbestemmelser og billetregler.

Alle rejser udgår fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Mødested og mødetid vil også blive meddelt i Databasen på Fanebladet Travel Plan.

Vores rejsebureau er FDM travel i Viborg.

Hvis du har spørgsmål af rejseteknisk art, kan du kontakte FDM travel  via mail på viborg-business(at)fdm-travel.dk  Alle ændringer af rejsetidspunkter skal ske gennem dit distrikt her i Danmark.

Ved tilrettelæggelsen af flyrejserne har vi valgt store, anerkendte selskaber, hvor sikkerhed og support er i top. Så vidt muligt har vi forsøgt at tilrettelægge rejsen med så få mellemlandinger som muligt.

De store grupper bliver som sagt ledsaget af Rotary-guider frem til den første destination i det land, de skal til. Guiderne hjælper jer på rejsen og sørger for, at I kommer med det rette fly videre i det land, I skal til.

Ved det afsluttende orienteringsmøde (afrejsebriefingen) første weekend i juli måned vil de rejsetekniske spørgsmål blive gennemgået.

De af jer, der rejser i meget små grupper eller alene, får en grundig instruktion og i mange tilfælde vil I blive modtaget af rotarianere eller andre med tilknytning til Rotary udvekslingsprogrammet, og de vil sørge for, at I kommer sikkert videre med det rette fly til jeres ”final destination”.

Siden 11. september 2001 er sikkerhedskravene skærpet betydeligt. Det betyder, at indrejse til f.eks. til USA er under stor kontrol. Hvis pas og visum ikke er i orden, må I regne med ikke at kunne komme ind i landet.

Som et led i flyselskabernes arbejde på at gøre rejserne så billige som muligt, har de ekstrem fokus på at bagagereglerne overholdes. Hvis du f.eks. har overvægt, må du påregne at skulle pakke om i lufthavnen eller betale flere hundrede kroner i overvægt.

Derfor: Vægtgrænserne SKAL overholdes.

Måltider

Vi har mulighed for at bestille vegetarmad og diabetikermad. Disse ydelser er gratis, men det er vigtigt, at vi får besked så tidligt som muligt. Ved check-in skranken i lufthavnen er det for sent.

Praktisk og behageligt under flyveturen

Til opbevaring af pas, billetter, penge m.v. kan vi anbefale dig at medbringe en lille mappe/håndtaske eller mavebælte, som du kan have hos dig under hele flyveturen. For at have det så bekvemt som muligt tag evt. et par sokker med - det er behageligt for fødderne - og et ekstra sæt undertøj og en t-shirt/skjorte i håndbagagen.

Vær opmærksom på, at det kun er tilladt at medbringe 1 stk. håndbagage, undersøg reglerne for det enkelte flyselskab.

Derudover er det som regel tilladt at medbringe en bærbar pc, de enkelte flyselskabers regler kan findes på deres hjemmesider.

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge om bord på fly eller i terminaler bortset fra specielt afmærkede steder.

Indrejseformular / Tolddeklaration

Passagerer får om bord på flyet udleveret en indrejseformular / tolddeklaration på engelsk, som skal udfyldes og underskrives. Denne afleveres i immigrationen hhv. toldkontrollen. Hvis du ikke mener, du kan udfylde dem selv, vil kabinepersonalet/din rejseleder være dig behjælpelig.

Hjemrejse

finder normalt sted i juli måned.

I databasen finder du en opdateret plan over din rejse både ud og hjem. Du har modtaget instruktion i at bruge databasen på de forskellige briefinger.

Det er vigtigt, at du holder dig orienteret om ændringer i din rejseplan. Rejseplanen kan udskrives fra ViewTrip.com. (Se materiale fra rejsebureauet).