Begynd din ansøgning

Har du efter at have læst de mange sider om Long Term Exchange programmet fået mod på selv at prøve et år i udlandet, så begynd her.

Det første du skal gøre er at anmode om et logind til at påbegynde en såkaldt foreløbig ansøgning. Helt lavpraktisk skal du fylde boksen her øverst til højre ud med din email og klikke på send. På tablets og smartphones står boksen efter teksten her. Det er vigtigt at du bruger din egen email.

Så vil du efter kort tid modtage en hilsen fra Rotary Danmarks Ungdomsudveksling med oplysninger om, hvad vi registrerer om dig. Ved at klikke på det medsendte link (eller copy-paste det ind i URL-linien) accepterer du vores registreringer af dine data.

Når du klikker på linket, kommer du til en side, hvor du skal indtaste dine personlige oplysninger.. Er du i tvivl om, hvad der skal stå i de enkelte felter, så hold øje med tool tips.

Når profilen er fyldt ud og du klikker på send, skal du igen holde øje med din mailboks, for systemet sender en mail med dit såkaldte YEP-nummer. Det skal du logge ind på rotary.dk med sammen med det password, du oprettede i profilen.

Nu udfylder du resten af de formularer, der indgår i den foreløbige ansøgning. Når du er nået 100% igennem alle formularer og Submitter, vil sagen overgå til Rotary og du vil på et senere tidspunkt høre fra en Counsellor om, hvad det videre forløb er.

Ansøgningsprocessens forløb

Efter udfyldelse af den foreløbige ansøgning bliver du med stor sandsynlighed indkaldt til samtale med klubcounsellor og evt. andre fra Rotaryklubben.

Når klubben har taget endelig beslutning om, at du er den udvekslingsstudent, som de gerne vil sende ud det kommende år, får du adgang til at udfylde selve ansøgningsskemaet online. Skemaet er omfattende, og det er vigtigt, at du er grundig og omhyggelig, når du udfylder det. Du får at vide af klubcounsellor, hvornår du senest skal returnere det til hende/ham.

Efter din ansøgning er godkendt af Rotary klubben, sendes den videre til Distriktscounsellor, som efter godkendelse sender den videre til Multi-District Chairman for Danmark.

I januar får du besked om, til hvilket Rotary distrikt ude i verden, din ansøgning er sendt.

Endelig besked om, præcis hvilken by/klub du kommer til, får du først at vide, når din ansøgning er modtaget og godkendt i den pågældende klub.