Bliv værtsfamilie for en udvekslingsstudent

Har I haft et barn på udveksling med Rotary, og kunne I nu tænke jer at tage del i oplevelsen og tilbyde en ung at blive en del af jeres familie for en periode? Eller synes I simpelthen blot, at det kunne være fantastisk spændende at lære et ungt menneske fra en anden del af verden at kende? Så er det helt sikkert en god idé at blive værtsfamilie for en Rotary udvekslingsstudent.

Hvad kræver det er blive værtsfamilie?

Man skal være indstillet på at åbne sit hjem for et ungt menneske fra et andet land: Man skal have tid, energi og overskud til at vise den unge interesse, til at være åben, imødekommende og nysgerrig efter at lære ham/hende at kende. Man skal hjælpe den unge til at lære dansk ved i størst muligt omfang at kommunikere på dansk. Man skal tage sig af den unge, diskutere, lytte og rådgive - i det hele taget behandle ham/hende, som var det ens eget barn, dvs. også stille krav til den unge om deltagelse i familiens liv. Med andre ord: Hjerterum er vigtigere end husrum.  

Endelig skal man være indstillet på at give den unge kost og logi samt betale for fælles familieaktiviteter. Rotary betaler lommepenge svarende til ca. 600 kr./måned til den unge.

Få mere information hos din lokale Rotary klub, se listen med Rotary klubber i Danmark