Rejseinfo

Herunder har vi samlet nogle nyttige ting, du bør vide før flyveturen om billetter, rejsebureau, måltider,håndbagage, hjemrejse og et enkelt tip til en behagelig flyvetur.
  • Billetter og rejser

I samarbejde med vores rejsebureau (FDM) går vi i gang med at foretage de nødvendige reservationer afflybilletter for hver enkelt udvekslingsstudent.

Alle rejser udgår fra - og slutter i - Københavns Lufthavn Kastrup. Hvis du har brug for en indenrigsbillet, er vores rejsebureau altid klar til at hjælpe dig med det.

Du kan følge med i din rejseplan på din egen profil i Databasen under ”fanebladet” Travel Plan. Der vil efterhånden komme alle de nødvendige oplysninger, som du får brug for. 

I Databasen under Travel Plan finder du din billets reservationsnummer = Electronic Ticket – det er samme nummer både ud og hjem! Reservationsnummeret (kombination af tal og bogstaver) skal du bruge sammen med dit efternavn, når du vil se en mere udførlig beskrivelse af din rejseplan på www.viewtrip.com. På denne hjemmeside skal du bruge den engelske stavemåde af dit efternavn, hvis det indeholder æ, ø eller å!

Oplysningerne i Travel Plan vil komme i flere tempi: Vores rejsebureau FDM Travel booker først strækningen fra København til det, som kaldes POE = Point of Entry. Det er den første lufthavn, som du ankommer til i dit værtsland. Først når vi kender din Final Destination (fra GF) kan vi booke resten af turen. Da der er tale om en returbillet vil der også være en fiktiv hjemrejsedato i 2023.

Ved tilrettelæggelsen af flyrejserne har vi valgt store, anerkendte flyselskaber, hvor sikkerhed ogsupport er i top. Så vidt muligt har vi forsøgt at tilrettelægge rejsen med så få mellemlandinger som muligt.

De store grupper af jer vil evt. komme til at rejse ledsaget af en Rotaryguide (erfarne rotarianere fra ungdomsudvekslingen) frem til POE. Rejseguiden hjælper jer på rejsen og sørger for, at I kommer sikkert gennem evt. flyskifte undervejs, immigrationsmyndigheder og videre med rette indenrigsfly. På nuværende tidspunkt forventer vi, at der vil være rejseguider med til de store destinationer. Mere om det senere, når vi kender alle destinationer og aktuelle afrejsetider.

De af jer, som evt. vil skulle rejse i mindre grupper eller alene, vil få en grundig instruktion og vil blive holdt orienteret op til og under rejsen bl.a. via en Facebook-gruppe.

 Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din DC/ADC.

Ved afrejsebriefingen på Dalum Landbrugsskole i Odense den 30. juni – 2. juli 2023 vil du møde din evt. rejseguide samt vores rejsebureau FDM TRAVEL. Der vil være en workshop for alle med fokus på selve det at rejse, hvor du vil få information om bagageregler, toldbestemmelser og billetregler. Som et led i flyselskabernes arbejde på at gøre rejserne så billige som muligt, har de ekstrem fokus på, at bagagereglerne overholdes. Hvis du f.eks. har overvægt, må du forvente at skulle pakke om i lufthavnen eller betale flere hundrede kroner i overvægt pr. ekstra kilo. Derfor: Vægtgrænserne SKAL overholdes.

FDM præsentation fra afrejsebriefing ligger HER (20. juli 2023)

Forsinkelser: "How to do" ligger HER (15. juli 2023)

Vores rejsebureau FDM TRAVEL vil i god tid sende din elektroniske billet til dig sammen med nogle gode beskrivelser af de forskellige luftfartsselskabers bagageregler og nyttige tips!

Hvis du har spørgsmål af rejseteknisk art, kan du kontakte vore rejsekoordinator på rejse (at) rotary.dk – husk også her at skrive dit YEP-nummer og fulde navn i emnefeltet og først derefter, hvad din e-mail drejer sig om.