Krav til dig

ALDER

Du skal være fyldt 16 år inden 31. december i udsendelsesåret, og du må ikke være fyldt 18 år*.  Til visse områder i Australien, New Zealand og Canada må du ikke være fyldt 17 år ved udrejsen.  (*dispensation kan gives i særlige tilfælde) 

EVNER

Du skal som minimum have afsluttet Folkeskolens afgangsprøve. Udsendelse kan også ske i løbet af den gymnasiale uddannelse. Karaktermæssigt skal du være i klassens bedste tredjedel.

PERSONLIGT

Du skal være udadvendt og villig til at indordne dig under de vilkår, som er gældende for udvekslingsstudenter i værtslandet. Du skal have et vist 'mentalt' overskud, og være istand til at tackle udfordringer i din hverdag langt fra din mor og far. Du skal altså have en vis portion 'mental robusthed' for at blive udvekslingsstudent.

Du vil få mange fantastiske oplevelser, men det er ikke en turistrejse! Du skal tage del i familielivet og være aktivt deltagende på din skole. Vi lægger ikke skjul på at der vil være 'opture' og 'nedture' i et udvekslingsår. Det skal du være indstillet på. Til gældgæld vil det være 'en rejse for livet', og du vil helt sikkert gennemgå en enorm personlig udvikling, som vil være en styrke gennem resten af livet.

 

Værtsfamilie

Normalt vil din familie blive anvendt som værtsfamilie for en udenlandsk student. Denne opgave deles normalt op i 3 perioder af 3 måneders varighed fordelt over ca. 3 år. Gerne før, under og efter at du er udsendt. Det er ofte meget berigende og lærerigt for dig og din familie at være med til at understøtte dit udvekslingsophold ved at være værtsfamilie. Du kan lære før du tager aftsed, hvad det vil sige at være udvekslingsstudent. Efter at du er kommet hjem, vil du kunne hjælpe den udenlandske student i dit hus med de erfaringer, som du selv har gjort dig som udvekslingsstudent.

VILJE TIL AT VÆRE GOODWILL-AMBASSADØR

Det vil blive forventet, at du som goodwill-ambassadør fortæller om Danmark i forskellige sammenhænge, når du er kommet ud. Det kunne fx være et foredrag i din Rotaryklub eller på din skole. Det forventes også, at du sætter dig ind i, hvad Rotary står for, og deltager i nogle møder i din sponsor-Rotaryklub herhjemme, inden du rejser ud.

Forberedelse

Alle der sendes ud som udvekslingsstudent skal forinden deltage i alle de obligatoriske briefinger. Det er

  • Familiebriefing i marts i distriktet, hvor din far og mor er med,
  • Distriktsbriefing i maj/juni, som er en grundig træning af udvekslingsstudenter fra hvert distrikt (normalt en weekend)
  • Afrejsebriefing i første weekend i juli (fredag-søndag), hvor alle samles og får den sidste træning og uddannelse samt udlevering af jakker m.v., så de er forberedte på at møde det fremmede.