Begynd din ansøgning til et års udveksling

Har du efter at have læst de mange sider om Long Term Exchange programmet fået mod på selv at prøve et år i udlandet, så begynd her.

Ansøgningsfrist vil være forskellig fra klub til klub, men mange vil gerne have ansøgningerne inden sommerferien i 2022. Tag derfor kontakt til din lokale rotaryklub og forhør dig omkring ansøgningsfristen.

Du skal være opmærksom på, at der med meget stor sandsynlighed vil være krav om Covid-19 vaccination før udsendelse.

Det første du skal gøre er at anmode om et logind til at påbegynde en såkaldt foreløbig ansøgning. Helt lavpraktisk skal du udfylde boksen her øverst til højre med din email og klikke på send. På tablets og smartphones står boksen efter teksten her.

Det er vigtigt at du bruger din egen email og bruger en email, der er tilgængelig igennem hele udvekslingen. Sig til din mor, at det skal være din helt egen personlige email! :-)

Dette skriver vi fordi der bliver sendt vigtig information til dig på din email, så sørg for at læse emails jævnligt og tjekke spamfilteret. 

Så vil du efter kort tid modtage en hilsen fra Rotary Danmarks Ungdomsudveksling med oplysninger om, hvad vi registrerer om dig. Ved at klikke på det medsendte link (eller copy-paste det ind i URL-linien) accepterer du vores registreringer af dine data.

Når du klikker på linket, kommer du til en side, hvor du skal indtaste dine personlige oplysninger.. Er du i tvivl om, hvad der skal stå i de enkelte felter, så hold øje med tool tips.

Når profilen er fyldt ud og du klikker på send, skal du igen holde øje med din mailboks, for systemet sender en mail med dit såkaldte YEP-nummer. Dette nummer skal du logge ind på rotary.dk med sammen med det password, du oprettede i profilen. 

Nu udfylder du resten af de formularer, der indgår i den foreløbige ansøgning. Når du er nået 100% igennem alle formularer og trykker Submit, vil sagen overgå til Rotary og du vil  høre fra en Counsellor om, hvad det videre forløb er.

Ansøgningsprocessens forløb

Efter udfyldelse af den foreløbige ansøgning bliver du indkaldt til samtale med klubcounsellor og andre fra Rotaryklubben. 

Herefter træffer klubben endelig beslutning om, at du er den udvekslingsstudent, som de gerne vil sende ud det kommende år,og du får nu adgang til at udfylde selve ansøgningsskemaet online. Skemaet er omfattende, og det er vigtigt, at du er grundig og omhyggelig, når du udfylder det. Du får at vide af klubcounsellor, hvornår du senest skal være færdig.

Når din ansøgning er godkendt af Rotary klubben, sendes den videre til Rotarydistriktet, som efter godkendelse sender videre til Rotary Danmarks Ungdomsudveksling.

I januar/februar får du besked om, til hvilket Rotarydistrikt ude i verden, din ansøgning er sendt.

Endelig besked om, præcis hvilken by/klub du kommer til, får du først at vide, når din ansøgning er modtaget og godkendt i den pågældende klub.