Rotary-YEP

Et års skolegang på gymnasieniveau i et af de lande, Danmark udveksler med

YEP er en forkortelse af Youth Exchange Program

Programmets formål er

• at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for unge at opholde sig i fremmede lande som "Ambassadører for goodwill og international forståelse".

• at gøre det muligt for unge gennem et års ophold i fremmede lande at opleve andre folkeslags levevis, følge deres skikke og skoleundervisning i omgivelser, der er helt forskellige fra deres hjemlige forhold, og

• at modne dem og udvide deres horisont ved at leve sammen med - og indordne sig under - folk af en anden kultur, religion, race og ved personligt at måtte klare sig i dagligdagen under helt nye vilkår.

Hvert år udveksles omkring 200 unge danske med et tilsvarende antal unge fra oversøiske lande. På verdensplan omfatter denne ungdomsudveksling inden for Rotary omkring 9.000 årligt. Der er tale om en kulturel udveksling. Udvekslingsstudenter får derfor opholdstilladelse i værtslandet, hvor de skal modtage undervisning, men er ikke berettiget til at arbejde.

Hvis du ønsker at blive udvekslingsstudent med Rotary, kan du læse mere om det via menupunktet Long Term Exchange. Long Term Exchange er vores betegnelse for et års ophold i et oversøisk land.

Henvendelsen til Rotary klubberne skal ske allersenest den 1. september året før du rejser ud, da interessen for at blive Rotary udvekslingsstudent er stor. Du skal være forberedt på, at mange klubber længe før denne dato, har valgt deres udvekslingsstudenter. Så du skal kontakte din Rotary klub så tidligt som muligt for at høre, hvornår fristen er i dit område.

Ansøgningsfristen til den enkelte Rotary klub fastsættes individuelt.

Du kan se kort over de 5 danske distrikter med klubberne angivet, så du kan se hvilke der er i dit nærområde.