Rotary Youth Exchange Program

Foto:  © Rotary International

Rotarys verdensomspændende udvekslingsprogram for unge mennesker. Youth Exchange Program forkortes ofte YEP. Youth Exchange Programmet omfatter et års skolegang på gymnasieniveau i et af de lande, som Danmark udveksler med.

Programmets formål er

  • at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for unge at opholde sig i fremmede lande som "Ambassadører for goodwill og international forståelse".
     
  • at gøre det muligt for unge gennem et års ophold i fremmede lande at opleve andre folkeslags levevis, følge deres skikke og skoleundervisning i omgivelser, der er helt forskellige fra deres hjemlige forhold, og
     
  • at modne dem og udvide deres horisont ved at leve sammen med - og indordne sig under - folk af en anden kultur, religion, race og ved personligt at måtte klare sig i dagligdagen under helt nye vilkår.

Hvert år udveksles omkring 100-125 unge danske med et tilsvarende antal unge fra oversøiske lande. På verdensplan omfatter denne ungdomsudveksling inden for Rotary omkring 9.000 årligt. Der er tale om en kulturel udveksling. Udvekslingsstudenter bor hos værtsfamilier, og de går i skole, men er ikke berettiget til at arbejde mens de er på udveksling.

Hvis du ønsker at blive udvekslingsstudent med Rotary, kan du læse mere om det via menupunktet Long Term Exchange. Long Term Exchange er vores betegnelse for et års ophold i udlandet.

Udfyldelse af ansøgning skal startes, gerne før sommerferien og allersenest den 1. september året før du rejser ud, da interessen for at blive Rotary udvekslingsstudent er stor. Du skal være forberedt på, at mange klubber tidligt har valgt deres udvekslingsstudenter. Så du kan kontakte Rotaryklubben i dit område for at høre, hvornår fristen er for at indsende ansøgning.

Ansøgningsfristen til den enkelte Rotary klub fastsættes individuelt.

Du kan se kort over de danske rotaryklubber, så du kan se hvilke, der er i dit nærområde.