Hvad skal jeg gøre for at søge visum til USA - 2018

Download vejledningen som pdf-dokument eller læs videre

Ansøgning om visum til USA skal foretages online og omfatter 2 punkter:

1. Udfyldelse af I-901 og betaling af SEVIS Fee
  2. Udfyldelse af DS-160, betaling af visumansøgningsgebyr og bestilling af tid til samtale på den amerikanske ambassade

Det visum, du har brug for, er et Exchange Visitor Visa (J1), som du finder under Non-Immigrant Visas.

(Der er 15 forskellige typer visa – det du skal bruge er nr. 11 på listen – Students (high school with host family)

Når du er accepteret af en klub i USA, får du fra Chairman, tilsendt acceptbrev, Guarantee Form, "To whom it may concern"- brev og formularen DS2019 (Certificate of Eligibility for Exchange Visitor (J-1) Status). Check straks efter modtagelsen, at alle oplysninger på DS2019 stemmer nøjagtigt overens med oplysningerne i dit pas (navn, fødested m.m.). Gør de ikke det, så kontakt straks Chairman .

Bogstaverne æ, ø og å vil være erstattet med ae, oe, og aa. Dette gælder for både DS-2019 Certificate of Eligibility for J-1 Exchange Visitor status og for DS-160 Online Non-immigrant Visa Application.

På DS2019-formularen står der i pkt. 3 den periode, som formularen omfatter. Det betyder ikke noget, at startdato er senere, end du ankommer, for man har ret til at ankomme op til 30 dage før datoen angivet i pkt. 3. Ligeledes har man mulighed for at blive 30 dage efter hjemrejsedatoen.

Sådan udfylder du I-901 og indbetaler SEVIS fee:

SEVIS fee (I-901 fee) er på USD 180 og skal indbetales med kreditkort (MasterCard, Visa eller American Express), og beløbet skal betales i US dollars. (SEVIS står for Student and Exchange Visitor Information System).

Du udfylder I-901 via en pc. Gå ind på www.fmjfee.com. Gå ned på siden og klik på ”Proceed to I-901 Form and Payment”. På næste billede, ”Form Selection”, læser du informationerne, vælger DS2019 og klikker på ”ok”. Så vises Applicant Validation. Nu udfylder du de ønskede oplysninger.

Dit SEVIS nr. finder du i øverste højre hjørne af DS2019, men tast ikke ”N” - kun de 10 cifre. Alle de oplysninger, du indtaster, skal være akkurat de samme som på DS2019. På næste skærmbillede udfylder du de ønskede oplysninger. Exchange Visitor Program Number fremgår af DS2019 (pkt. 2). Exchange Visitor Category er ”student”. Efter udfyldelse klikker du på "I Accept".

På næste billede, ”Form Verification”, tjekker du, at du har tastet rigtigt og klikker ”Continue”. På ”Student and Exchange Visitor Fee” klikker du på ”Credit card” under Payment Method Options og dernæst på "Submit". På ”Payment Information” taster du alle nødvendige oplysninger for betaling, klikker på "submit" og til sidst printer du en kvittering, for den er et af de dokumenter, du skal bruge, når du søger visum på ambassaden.

Sådan udfylder du DS-160, indbetaler visumansøgningsgebyr og bestiller tid på ambassaden:

Gå ind på ustraveldocs.com/dk/dk-niv-visaapply.asp#, hvor hele ansøgningsproceduren er nøje beskrevet. Opret en profil og gå i gang med at udfylde DS-160. Ansøgningen finder du her ceac.state.gov/genniv/ Husk at printe Confirmation Page, som du skal medbringe på ambassaden.

Skriv din e-mail adresse korrekt – dette er vigtigt ellers får du ikke mail om, at dit visum er klar og kan hentes på posthus/postbutik.

Derefter skal du indbetale visumansøgningsgebyret. Gebyret er på USD 160, men skal indbetales i DKK. Der offentliggøres en kurs for en måned ad gangen på ustraveldocs.com. Fra april 2018 er kursen faldet til 6,50, så der skal indbetales DKK 1.040. Hvis beløbet indbetales i USD i stedet for, bliver ansøgningen afvist. Indbetalingen kan ske ved bankoverførsel, med VISA Dankort eller indbetaling i en bank og er også nøje beskrevet på ovennævnte side.

Derefter skal du bestille tid til en samtale på ambassaden. Følg retningslinjerne herfor på hjemmesiden. Det er kun dig, der skal til interview – ikke dine forældre.

Til mødet på ambassaden skal du medbringe:

• DS-160 Confirmation Page
  • Maskinlæsbart pas, gyldigt min. 12 måneder fra udrejse
  • 1 foto af dig selv – se kravene på travel.state.gov få det lavet hos en prof. Fotograf.
  • DS-2019 formularen i original form – husk at underskrive den.
  • ”To whom it may concern”-brevet + Guarantee Form (det er ikke sikkert, ambassaden ønsker at se dem, men tag dem med for en sikkerheds skyld)
  • Kvittering for indbetaling af SEVIS fee (se ovenfor) – Husk den!
  • Husk ligeledes at medbringe en kopi af dit appointment confirmation page til besøget på ambassaden.

Det er vigtigt, at alle ovennævnte papirer medbringes, ellers vil du blive afvist og må booke en ny tid på ambassaden.

Herefter behandler ambassaden din ansøgning, og det tager under normale omstændigheder ca. 1 uge. Post Nord samt ambassadens customer center, sender så en e-mail til dig med oplysning om, at visumpapirerne er sendt, og at du kan afhente dem i en af Post Nords butikker. I mailen er der et tracking-nummer, så du kan følge forsendelsen.

VIGTIGT

Når du får dit pas retur med dit visum, vil du også få DS2019 tilbage indlagt i passet. Det er vigtigt at medbringe DS2019 i original, da DS2019 skal fremvises sammen med passet ved ankomst til USA.

Adresse:

Den Amerikanske Ambassade

Dag Hammarskjölds Alle 24

2100 København Ø

Ambassadens support office kan hjælpe med svar på spørgsmål af generel art, via email, telefon og live chat.

Mandag til fredag kl. 8.00-20.00.

Phone: +45 8988 7555

E-mail: support-denmark (at) ustraveldocs.com

På Facebook: U.S. Embassy Denmark, hver anden fredag kl. 13-14.

På Twitter: #AskTheConsulCph

Link til den amerikanske ambassade i København.

Tjek ALTID om der er FAQ (ofte stillede spørgsmål) på ambassadens hjemmeside, som kan give dig svar på tvivlsspørgsmål.

Sidst oprateret 03.05.2018

Er du i tvivl er de velkommen til at kontakte Henrik N. Knudtzon på mail visum (at) rotary-yep.net eller på telefon 45 85 75 80